-Vi i Camfil er veldig godt fornøyd med VVS-messen. Meget bra besøk på vår stand alle dager. nsdagen overrasket positivt med mer «trøkk» en tidligere år. I underkant av 500 personer deltok i vår konkurranse om å vinne en Off-Road sykkel i karbon! Vinneren av denne ble  Pål Ryen fra Haaland Klima, forteller Jan-Erik Kleven i Camfil.

-Vi prøvde i år ut et mer interaktiv stand hvor kunder, konsulenter og byggherrer kunne bruke tre touch skjermer for å gjøre LCC-beregninger, renromskalkuleringer, luftkvalitetsberegninger og riktig valg av luftfilter i vår webshop. Vi hadde ikke fysiske produkter på stand, men viste frem vårt brede produktspekter på fem forskjellige skjermer. Disse skulle vise hvordan våre produkter beskytter mennesker, miljø og prosesser mot skadelig forurensning i fem forskjellige segmenter, slik som komfort, rene prosesser, industri, sikkerhet og beskyttelse og energiproduksjon, forteller Kleven.

Han forteller videre at Camfils produkter og riktig luftkvalitet bidrar som kjent til bedre helse, mindre energiforbruk og høyere produktivitet.

-I andre etasje over stand hadde vi en kaffebar med en barista som lagde utsøkt kaffe til våre besøkende. Vi er som sagt fornøyd, og har allerede nå startet evalueringen om hva vi kan forbedre til neste VVS-messe i 2016, sier Jan-Erik Kleven.

Produktdirektør Geir-Ove Ustad hos Holte har følgende kommentarer:
- Vi er meget godt fornøyd med markedsføringen i forkant av messen, spesielt på sosial medier.

- Vi er også fornøyd med antall besøkende. Vi lanserte to nyheter og nysgjerrigheten fra rørleggerne rundt disse nyhetene enorm, forteller han.


Nyhetene Holte presenterte under VVS-dagene var Prosjektregnskap. Her var hovedbudskapet å sikre god økonomi i prosjektene.

Integrasjon mot boligmappa som skal sikre at eiere av boliger får samlet all dokumentasjon om sin eiendom en plass, var den andre nyheten.

-Denne dokumentasjonen vil følge med eiendommen ved salg. Å ta i bruk boligmappa vil være et klart konkurransefortrinn for rørleggerne, sier Ustad.

- Vi hadde et klart mål på messen, nemlig å være imøtekommende, hyggelig og ønske alle som gikk forbi standen velkommen. Vår erfaring fra tidligere messer er at besøkende går fort forbi standen om ikke vi aktivt gjør noe for å få dem inn. Det syns jeg vi klarte veldig bra, forteller Geir-Ove Ustad.

- Det var svært høy aktivitet på vår stand, så vi vurderer større stand og mer bemanning om to år. Dette bekrefter også at vi tilbyr produkter og tjenester som etterspørres av rørleggerne.

Han forteller til slutt at de søkte eksperthjelp på hvordan lykkes på messer. Eksperten fra Sverige er en stor inspirator. Ustad har tidligere vært på seminar med ham og deltok igjen denne gangen også. Han anbefaler alle som ønsker å lykkes på messe om å lytte til slike eksperters budskap.
 
Håkon Munkejord, daglig leder hos Waterguard forteller til VVSforum at de hadde en stand hvor Uponor også var med for å vise at Uponor Waterguard sitt nye vannstoppsystem er skreddersydd.

-Systemet ble meget godt mottatt, og mange rørleggere sa at dette er den optimale lekkasjesikringsproduktet til både nye boliger og rehabilitering, forteller han.


Han sier også at Danfoss var viktig å ha med på messa, da det er Danfoss sine ventiler Waterguard benytter i alle sine systemer. Danfoss ville dermed kunne gi rørleggerne svar på tekniske spørsmål.

-For Waterguard er VVS-messen den viktigste møteplassen hvor vi møter rørleggere og konsulenter, og på den måten kunne vise løsninger og våre nyeste produkter, sier Munkejord.

-Det er mange nyttige diskusjoner og Waterguard sitter igjen med et inntrykk at de aller fleste rørleggere benytter våre produkter, og nå har de forstått at dette må inn i i alle ny installasjoner i både boliger og næringsbygg. I tillegg er det et meget godt mersalgsprodukt for eksisterende boliger, fastslår han og referer til Tek-10.

-Det er selvsagt også viktig å vise at vi er den ledende leverandøren, etter over 20 års fartstid, hva gjelder kvalitet, nyutvikling og vårt brede sortiment.

-Da vi er nr.1-leverandør til alle VVS grossister, hva gjelder lekkasjesikringsprodukter. Vi registrerer at konkurrentene kommer, men de retter seg mot direktesalg til rørlegger, sier Håkon Munkejord.