Eivind Skogheim ved Sweco Seljord har vært prosjektleder ved prosjektering av ventilasjon, kjøle- og varmeanlegg, sanitær og sprinkleranlegg. Og oppdragsgiver har vært Oras Telemark AS.

I tillegg har han hatt oppdrag direkte med byggherren for prosjektering av vannbehandling for vannbassengene etc.

- Det er installert ni ventilasjonssystemer, med en total luftmengde på 130 kbm, inkludert avfuktigingsanlegg for våtspa, det vil si alle rom med bassenger og våtrom.

Bygget er delt i en våt sone og en tørr sone.

- Ja, det har vært spesielt utfordrende, særlig i forbindelse med de våte sonene.

Hotellets varme og kjøling hentes fra fjernvarmeanlegget i Fritzøe Brygge, kjøpesentret like ved. Varmepumpene utnytter sjøvannet, og gir ca 1300 kW varme og 900 kW på kjøling.

Varmeanlegget er gulv, radiatorer og gatevarme. Oppvarming av hotellrommene styres individuelt med fancoil på alle rom.

Varmt tappevann varmes opp til 82 grader på grunn av legionella, og deretter kjøles det ned igjen. Anlegget har ca 6000 liter.

Vannbehandlingen for bassenger etc består av tre ulike systemer med ulik temperatur. Og alt vann blir desinfisert med klor og, og deretter går det gjennom sandfiltre.

- Dette er blitt utrolig bra. Og jeg blir like overrasket hver gang hvor fort et slik bygg endres fra å være en byggeplass til å bli så representativt som målet er, sier han.

Olav Aakre ved Sweco Porsgrunn har hatt ansvaret for byggteknisk prosjektering, med Veidekke AS som oppdragsgiver. Han sier at dette er et meget spesielt bygg.

Blant utfordringene er hotellets to fløyer som stikker ut over vannflaten. Den ene fløyen har et spenn på 30 meter.

Begge fløyene hviler på kun én betongsøyle som er 1,5 meter i diameter. Her er det en last på 3000 tonn. Og i sandgrunnen under er det 28 peler banket ned i sanda.

Geoteknisk er det en kombinasjon av kompensert fundamentering og friksjonspeler.

- All betong er plasstøpt, og pelene er 30 meter lange, sier han.

Les også Farris Bad i Larvik åpnet