Yrkes-VM går av stabelen 2.-7. juli i Leipzig i Tyskland. Yrkeslandslaget har denne gangen 21 deltakere, som deltar i 19 ulike fag. Alle er unge, under 23 år, har tatt eller er i ferd med å ta fagprøve. De har blitt tatt ut til å delta på Yrkeslandslaget basert på skolekonkurranser og Yrkes-NM.

– Konkurransen gir oss et innblikk i hvordan nivåene er for fagene i Norge i forhold til andre land, sier Jørgen Leegaard i BNL.

Leegaard mener  at konkurransene bidrar til å øke interessen for yrkesfag. 

– Tilgang til kvalifisert arbeidskraft er svært viktig. Skolekonkurranser og mesterskap som Yrkes-VM bidrar til å fremme statusen og rekrutteringen til yrkesfagene. Vi ser også at ungdommene motiveres til å yte sitt aller beste gjennom disse konkurransene. Det er også svært gledelig at vi i år har med tre ungdom fra byggenæringen. BNL ønsker alle deltakerne lykke til, sier han.

Disse deltar fra byggenæringen: Håkon Stener Sødal, trevaresnekker fra Os Trekultur, Catharina Botnark Edvarvy fra Bergheim Snøservice AS og Lars H. Frågodt fra Anleggsgartnermester Bjørn Bekkevold AS.

Kilde: bnl.no