Kompa er en rådgivende bedrift med landets ledende fageksperter innen vannbehandling og legionellakontroll. Selskapet har de siste årene gått i bresjen for å utarbeide nye standardiserte krav til vannbehandling på europeisk nivå, og har som mål å overføre kunnskapen direkte til de som er ute på anleggene. Dette er et arbeid som VVS Norge også har vært med å bidra i, og nå knyttes samarbeidet mellom de to selskapene tettere sammen:

- Tjenester innen vannbehandling i varme- og kjøleanlegg og legionellakontroll tilbys i dag hovedsakelig av et knippe spesialiserte servicebedrifter, ofte med rørleggerne som underleverandører. Våre medlemmer er spredt rundt det ganske land, og gjennom samarbeidet med Kompa kan vi øke kompetansen hos rørleggere og med dette gi lokale byggeiere og -forvaltere mulighet til å velge lokale leverandører, sier Jarle Amble, teknisk fagsjef i profilhuset VVS Norge Prosjekt.

I dag er det rundt 80.000 bygg i Norge som krever legionellakontroll, men mangel på kunnskap om krav, oppfølging og produktvalg gjør at mange rørleggerne ikke tør å ta oppdragene. Med kurs og veiledning fra Kompa, skal VVS Norges medlemmer få de verktøyene de trenger for å kunne selge inn risikovurderinger, produkter, serviceavtaler og avvikshåndtering til nye og eksisterende kunder.

- Hvert eneste varme- og kjøleanlegg i Norge er avhengig av vannbehandling for å levere optimal effekt og unngå korrosjon. Det er derfor et stort markedspotensial for rørleggerne som ofte allerede er inne med serviceavtaler og har kjennskap til anleggene, sier Ørjan Kyllevik, leder for Kompaskolen.

Kurs og opplæring innen vannbehandling og legionellakontroll blir allerede fra høsten av del av VVS Norge Akademiet, hvor de første kursene gjennomføres allerede fra september.

- Målet er at videreutdanning og opplæring skal bidra til å styrke medlemsbedriftenes konkurransekraft. Dette inkluderer også å la dem ta del i nye markeder. Vi vet at vannbehandling og legionellakontroll er et viktig område med behov for økt kompetanse hos våre rørleggere og vi ser frem til å inkludere dette i vårt kurstilbud, sier Sjur Kjos Sørensen, leder for VVS Norge Akademiet.