Det var VVS - rådgiverne Morten Mauseth og Eirik Hjellnes som stilte for rådgiverfirmaet Hjellnes Consult. Begge har tidligere jobbet som rørleggere selv om det er noen år siden, så helt ferske var de ikke.

Kjempeartig konkurranse
- Dette var en artig ”happening ” og det var utrolig moro underveis med masse action og trøkk. Konkurranse er konkurranse, vet du, forteller de to oppglødde karene etter at konkurransen var over.
- Du må få med at vi hadde en fantastisk heiagjeng, så all ære til våre kollegaer og den oppbakkingen vi fikk. Det ga oss et ekstra kick.

Saken fortsetter under bildet:

Eirik Hjellnes og  Morten Mauseth var godt fornøyd med egen innsats, tross alt.

Noen topp tre plassering ble det dessverre ikke, men guttene var fornøyd allikevel.

- Merket jo fort at det ikke sitter like godt i fingrene lenger. Det er over 17 år siden jeg jobbet som rørlegger, så det er kanskje ikke så rart, sier Eirik Hjellnes.
- Men moro å prøve seg. Det er jo viktig å holde seg oppdatert, og her var det mange rørleggere å dele noen erfaringer med.

Morten Mauseth er helt enig med sin kollega om at det var artig å få prøvd seg på gamle kunster, selv om en merker at man bruker noe lengre tid enn tidligere. Mauseth ga seg som rørlegger for to år siden.

Viktig med dialog
- Med tanke på bransjen for øvrig har vi har jo noen fordeler ved at vi har vært rørleggere tidligere. Det er viktig å sette seg inn i hverdagen til de utførende, og da må vi kjenne til hvordan de ulike installasjonene kan løses både med hensyn til produkter, og ikke minst hvordan dette kan installeres på best mulig måte. Den kunnskapen får vi best gjennom en god dialog med de utførende, påpeker begge.

- Jeg jobber mest med prosjektering av røranlegg, så det er nyttig å få brynet seg på produkter og sett hva som gjelder. I en slik setting som denne konkurransen, blir det jo ekstra morsomt å tilegne seg kunnskap.

VVS- konsulentene prøver så ofte de kan og invitere både leverandører og utførende til lunsjmøter, hvor man kan få drøftet ulike løsninger og bli oppdatert på nye produkter og ny teknologi.

Hjellnes Consult har rundt 35 personer som jobber innenfor fagfeltet VVS.