- Da vi jobbet med å utforme vårt VVS-konsept, så visste vi at 15-20 prosent av VVS-kjøpene ble gjort via nettet. V i så at den unge rørleggeren ville benytte seg av netthandel i sitt daglige virke. Dette har slått til, sier Segmentdirektør VVS i Onninen, Per Erik Strand til www.vvsforum.no.

Saken fortsetter under bildet:

Segmentdirektør Per Erik Strand.

På www.vvsforum.no tidligere denne uka kunne vi fortelle at veksten i netthandelen rent generelt er i sterk vekst. Nå spår man at salg på nettet vil gå rett til himmels som fremtidig salgskanal – både for vanlige forbrukere og for de som handler profesjonelt øyemed, som rørleggere.

Handler online
- Vi ser også at mange i såkalt «satt» alder ser fordelen av å benytte nettet, understreker Per Erik Strand.
En av mange rørleggere som benytter seg av netthandel er Lasse Pettersen i Lakselv i Finnmark. Han etablerte eget selskap, Lasse Rør AS for et og et halvt år siden. Pettersen valgte å handle fra grossisten Onninen – og det online.

- Jeg ville ha en leverandør jeg kunne stole på og som ville gjøre det enklere å etablere seg. Nå handler jeg nesten alt fra Onninen, forteller Pettersen.

Uproblematisk med netthandel
Lakselv ligger midt i Finnmark og det er langt til grossistenes lager. De nærmeste forretningene ligger faktisk 17 mil unna. Av den grunn måtte Lasse Pettersen bygge opp et eget lager med de mest brukte produktene.

- Det er helt uproblematisk for oss å handle på nettet. Vi er vant til å planlegge og minst to ganger i måneden sender vi bestilling til Onninen for å supplere lageret, slik at vi alltid har riktig antall på lager. Da kan vi utføre jobber på kort varsel, sier Lasse Pettersen.

Segmentdirektør Per Erik Strand poengterer at nettbutikken Onnshop fungerer utmerket og at tilbakemeldingene er meget positive. På nettet finnes det bilder av alle produktene og man kan omgående få tilsendt FDV-dokumentasjon på alle produkter.

Fremtiden er digital
- Det er netthandel kombinert med god logistikk som gjør at rørleggerne ser at de kan bli mer effektive i hverdagen, fastslår Strand.

- Så fremtiden er digital også for VVS-bransjen?
- Ingen tvil om det. Vi må forstå at fremtiden er digital og at alle ledd bli enda mer effektive for å overleve. Dette dreier seg om planlegging, for da sparer man både tid og penger. Flere og flere ser fordelen ved å handle på nettet, og nå kan man benytte seg sine mobiltelefoner og PC-brett til å bestille varer, sier Per Erik Strand.

En oversikt fra Distansehandel Norge viser at den generelle veksten i netthandelen var dobbelt så stor som i butikk i 2012. Hvis trenden fortsetter i samme tempo karakteriseres det hele som en revolusjon. Den tradisjonelle varehandelen blir tvunget til å tenke nytt.