Siden forrige årsmøte har VVS Eksperten fått 27 nye medlemmer og kjeden har nå totalt 277 medlemmer. Flere medlemmer har vist interesse for medlemskap, så antallet vil vokse ytterligere i tiden som kommer.

- Oppskriften på denne suksessen er en kombinasjon av at medlemmene våre har en storkundefordel med de beste prisene, største bonusene samt en høy grad av frivillighet på hvor mye annet man ønsker å delta på, sier markedssjef i VVS Eksperten, Hilde Frøyland Hoel til www.vvsforum.no

Trygghet for medlemmene
VVS Eksperten følger prinsippet om ingen gjennomfakturering og det gir medlemmene en ytterligere trygghet.
-Medlemmene har tryggheten på at de ikke plutselig står økonomisk ansvarlig for andre enn seg selv, påpeker Frøyland Hoel.

Det er kun fem ansatte ved kjedekontoret til VVS Eksperten, så kjeden drives nøktern og meget effektiv. Akkurat det setter medlemmene, leverandørene og grossistene pris på.

-For oss er de beste ambassadørene fornøyde medlemmer, som snakker varmt om kjeden til potensielle medlemsbedrifter og ellers til andre i bransjen.

Riktig verktøy viktig

- Hvilke strategier og tanker har VVS Eksperten om fremtiden?
-Vi er opptatt av å gi medlemmene de verktøyene de trenger for fortsatt å kunne drive lønnsomt og effektivt. Vi satser på å utvikle kompetanse blant medlemsbedriftene med kursing og utvikling. Tiden fremover blir nok mer krevende med god fortjeneste på synlige produkter på grunn av den bransjeglidningen vi ser, med blant annet økt netthandel, så vi må være på tå hev for våre medlemmer hele tiden.

Ikke netthandel
Et annet strategisk valg for VVS Eksperten, er at vi ikke skal drive nettbutikk. Man ønsker ikke å bidra til tap av denne fortjenesten. Markedssjefen forklarer:
-Istedenfor netthandel har vi en produktportal, som vi lanserte i fjor, med ca. 5 000 produkter som leverandørene legger inn og vedlikeholder selv. I denne portalen er det kun veiledende priser fra leverandør. Fra produktportalen kan kunden be om tilbud fra våre medlemmer på de produktene de er interessert i.

-Går det an å gi en karakteristikk av et typisk medlem av VVS Eksperten?
-Det er ganske vanskelig siden variasjonen er meget stor. Snittet er fem ansatte per bedrift, men det varierer fra en til 34 ansatte. 75 av disse har butikk og utstilling, så de fleste er uten butikk. 

Årsmøte og messe
Helgens årsmøte starter fredag med registrering og lunsj. Deretter er det distriktsmøter og etter disse møtene holdes selve årsmøte. På kvelden er utflukt til Teaterfabrikken, hvor det blir middag og underholdning.

Lørdag formiddag er det messe. Hele71 utstillere deltar og 80 medlemsbedrifter er representert med 200 personer, så messen blir godt besøkt. Etter messa er det båttur på fjorden og på kvelden er et festmiddag på hotellet med utdeling av forskjellig priser.