VVS Eksperten fortsetter å vokse. I fjor fikk kjeden 70 nye medlemmer, og bare på de to første månedene i 2021 har de fått nær 30 nye medlemmer. En utvikling daglig leder Kai Johnsen blant annet tilegner godt synlighet, nøktern kjededrift og ikke minst det gode samarbeidet de har med grossister, leverandører og andre samarbeidspartnere.

- Vi har en klar filosofi om at vi skal gjøre hverdagen enklere og mer lønnsom for våre medlemmer. At vi i tillegg til veksten også hadde en omsetningsøkning på rundt 20 prosent i «koronaåret» 2020, viser jo at vi har et attraktivt konsept som fungerer.

Han mener det er en enkel årsak til at de vokser og er en kjede som er attraktiv for rørleggerne.

- For det første har vi ingen skjulte agendaer eller hemmelighold. Vi sier ting som det er, som gjør det veldig oversiktlig for medlemmene våre. De vet hva de får av fordeler gjennom felles avtaler og en effektiv markedsføring. I tillegg har vi en svært effektiv kjededrift med korte beslutningsveier.

I dag har VVS Eksperten fem ansatte på kjedekontoret som blir til seks ansatte i løpet av mai måned.
- Ser man på antall medlemmer vi har, kontra antall ansatte på kjedekontoret, er vi en svært effektiv organisasjon. Og med fokus på å øke kvinneandelen i rørbransjen, kan vi også være stolte av at vi ivaretar rekrutteringen på det området også. På vårt kjedekontor har vi en 50/50 deling, sier Johnsen.

Når det gjelder markedsføring, har VVS Eksperten jobbet opp en tydelig profil ved å synliggjøre seg gjennom idretten gjennom mange år.

- Ja, vi satser mye på synliggjøring innen langrenn og håndball. I tillegg er vi synlig på arenaer som Blinkfestivalen og Toppidrettsveka, som gir god profilering. Vi bruker selvsagt sosiale medier aktivt, og har blant annet 25.000 følgere på Facebook. Vi gjør masse målrettet arbeid for at medlemmene våre skal være synlige.

Alle skal tjene penger
- Ja, vårt motto er at alle skal tjene penger, som er utgangspunktet når vi forhandler fram avtaler. Vi ønsker et godt samarbeid med leverandører i mange år, da er vi ikke tjent med å tråkke på noens tær eller forsøke å skvise noen.

Har handlingsfrihet
Et annet område VVS Eksperten er veldig opptatt av, er at det skal være stor valgfrihet for medlemmene i forhold til hva de skal være med på.

- Her er det ingen form for tvang. Medlemmene må ingen ting. Vil de ikke være med på kampanjer, skal de slippe det. Og vil de ikke bruke VVS Ekspertens logo, er det opp til den enkelte. Det er de som er sjefene i egen butikk mens kjeden skal yte tjenester som gjør at de kan bli enda bedre.

Håper på fysiske møter
Johnsen legger ikke skjul på at 2020 var et trist år ved at det knapt har vært mulig å omgås. Samtidig er han svært fornøyd med hvordan de har klart å manøvrere seg i den uforutsigbare tiden, gjennom smittevernstiltak og hurtig omstilling til å ta i bruk digitale kanaler for å dele informasjon.

- Men nå håper jeg at vi snart er gjennom det. Vi har planlagt både årsmøte og messe ved månedsskiftet august/september i år, og målet er å kunne gjennomføre det som tidligere år. Vi krysser fingrene for at det skal være mulig, sier en svært godt fornøyd Kai Johnsen til VVSForum.