Den nye avtalen erstatter FL-VA/VVS/Kulde 2020 og er uten de to punktene Konkurransetilsynet har stilt spørsmålstegn ved og er uten grossistene som avtalepartnere.
- Selv om ikke grossistene formelt er avtalepartnere, opplever vi at de er positive til betingelsene og vi håper de enkeltvis vil stille seg bak dem, sier Geir Nygård i Assemblin som for Rørentreprenørene Norge har vært med å forhandle frem elementene i avtalen.


Bruk avtalen
Det er lagt inn ett hvitt felt i presentasjonen av betingelsene der hver bedrift har mulighet til å legge inn egen logo.
 - Jo flere som aktivt bruker den og gjerne reklamerer med den på egne nettsider, desto sterkere vil den stå, sier Bjarne Haugland, daglig leder i VVP.
De nye Felles salgs- og leveringsbetingelsene, FL-VA/VVS/Kulde 2023 erstatter tidligere avtale. To punkt som kom med i 2016 og regulerer pris er tatt ut av betingelsene. Alle øvrige punkter er med.


Må selv forhandle timepris
Fremover må partene selv passe på å forhandle timepris for montør eller rørlegger ved reklamasjonsarbeid og/eller ved retur av varer.
- Avtalen har fortsatt en rekke gode punkter. Det gir bedre flyt og mindre konflikter i næringskjeden, mener Thor Lexow, administrerende direktør i VKE.


Konkurransetilsynet
Det var i juni i sommer Konkurransetilsynet stilte spørsmål ved to punkter som regulerte pris i den gamle avtalen mellom partene. Etter flere runder med vurderinger av de rettslige utfordringene i betingelsene ble de i sin helhet trukket tilbake. Nå er ny avtale på plass, men uten de omstridte to punktene.