- Ideen er å opprette en fast dialog med bransjeorganisasjonene fordi tilsyn med byggevarer ikke bare er å sikre god kvalitet i bygg, men også å sikre like konkurransevilkår for næringen, sier seniorrådgiver Mathieu Veulemans i Diretkoratet for byggkvalitet til bygg.no

Byggevareindustrien, Norsk Trevare, Treindustrien, Glass og fasadeforeningen, Norsk Stålforbund, Betongforeningen, VVP, og Virke deltar i forumet.

- Bransjeorganisasjonene og deres medlemmer vet hva som foregår på markedet. Dette er nyttig kunnskap for oss i tilsynsarbeidet, sier Veulemans.

Daglig leder, Bjarne Haugland i VVP sier han er glad for at VVP er med i tilsynsforumet.
- Det er et flott initiativ fra DiBK og bidrar til et tettere og mer konstruktivt samarbeid med direktoratet en tidligere. VVP er en stor og viktig aktør i byggenæringen med mange store leverandører, og det er flott at vi får være med å komme med våre innspill og synspunkter, sier haugland til VVSforum.

Haugland mener at tiltaket til Direktoratet for Byggkvalitet er svært bra. Det snakkes mye om kvalitet i byggeprosessen, og med en dialog om problemstillingene er det lettere å få til gode prosesser og løsninger.
- Det er fint å kunne utveksle riktig kompetanse mellom aktørene, og ikke bare få regelverket presentert, og slik er det. Nå har man mulighet til å hente ut det beste fra mange parter i byggenæringen. Det tror jeg på.

DiBK på sin side påpeker at forumet skal være en arena der bekymringer og utfordringer skal kunne vurderes og diskuteres åpent. Meningen er å ha fokus på løsninger for å finne frem til hensiktsmessige løsninger på utfordringer som både direktoratet og bransjeorganisasjonene møter.

- Ideen er at dette skal gå begge veier. Vi får innspill fra bransjeorganisasjonene, men ber dem også til å stille opp der det er nødvendig. På denne måten vil vi kunne effektivisere tilsynet og fokusere enda mer på useriøse aktører på markedet, sier Veulemans videre til bygg.no.

Nå har direktoratet bedt deltakere i forumet for tilsyn å gi innspill på hvilke byggevarer direktoratet bør se nærmere på fremover.