Industrifakta i Sverige har laget en ny rapport «Effektiv produktion» i oppdrag av VVS Føretagen og rapporten viser altså at det er forskjell innenfor VVS-bransjen i Sverige når det gjelder lønnsomhet.  Mens det er høyest lønnsomhet innenfor ventilasjon, teknisk isolering og kulde, så kommer de som jobber med varme og sanitær dårligst ut.

Det er mest penger å hente for VS-selskapene innenfor service. 7,7 prosent margin på slikt arbeid, mens det er 5,6 prosent på nyinstallasjoner. Innenfor energieffektivisering ligger marginene ofte på over 20 prosent.

Regionale forskjeller
Industrifakta påpeker viktigheten av å øke lønnsomheten og det skjer primært gjennom planlegging og prosjektering.

Det påpekes i rapporten at det er store regionale forskjeller. Eksempelvis tilbringer en rørlegger i storbyene flere timer i servicebilen enn i mindre byer.

Norske Rørleggerbedrifters Landsforening (NRL) samarbeider hvert år med analyseselskapet Experian og det resulterer i en årlig normaltallsanalyse for medlemsbedriftene. Nå går det ikke an å sammenligne den norske rapporten med den svenske da utgangspunktet er vidt forskjellig, men den økonomiske situasjonen er slik her hjemme for VVS-bransjen, i følge administrerende direktør Tor Backe i NRL:

Nedgang for de store
- Basert på regnskapene for 2011, så viser analysen forskjellig utvikling for bedriftene – avhengig av størrelse. Mens de minste bedriftene har hatt forbedring av resultatene og avkastning, er det relativt stabilt hos SMB-bedriftene. Resultatene har dog falt ytterligere for de store bedriftene.

-De største bedriftene viser størst negativ utvikling fra 2011 – blant annet med et gjennomsnittlig resultat på kun 3,05 prosent. Noen har lidd større tap. Experians scoremodell viser for øvrig at våre medlemsforetak jevnt over anses som kredittverdige, sier Tor Backe.