VKE har valgt å se F-gass som en mulighet til å øke myndighetenes forståelse for hvor komplisert og krevende kuldefaget er, samt å bli kvitt de useriøse aktørene. Begge disse målene er vi i ferd med å nå.

Parallelle løp
Når det gjelder fagbrevet jobber vi parallelt med to løp. Det ene er om vi skal utvide læretiden med et halvt år til 2 ½ år slik de andre elektrofagene har, og fylle på med mer elektro for å få godkjenning som elektrofagarbeider.

VKE mener at krav om fagbrev, er eneste riktige vei å gå
Det andre løpet er med DSB, hvor vi ønsker å få samme krav som i Danmark, der alle kulde- og varmepumpeanlegg med mer enn 1 kg fylling er pålagt å kontrolleres årlig av en kuldemontør med fagbrev. Siden alle de nye kuldemediene er «farlige» på en eller annen måte, brennbare, høye trykk eller giftige, må DSB snart stille krav om faglig kompetanse for å unngå ulykker. VKE mener at krav om fagbrev, er eneste riktige vei å gå.

Ønsker flere medlemsbedrifter for å nå målet
Imidlertid må bransjen kunne dokumentere opplæringen til fagbrev, og dagens situasjon uten godkjente lærebøker og bruk av opplæringsbok, er lite flatterende. Heldigvis gjør VKE noe med dette, men flere medlemsbedrifter ville gitt økte ressurser til å nå målene.

Kilde:vke.no