Karlskrona ligger ut mot den svært kalde Østersjøen og blåsten kan være tøff vinterstid, samtidig som mange sommerdager kan det bli vel hett inne på kommunens kontorer.

Når ventilasjonsanlegget ikke klarer å tilfredstille alles varme eller kjølebehov, så tyr man til en liten ekstra ovn om vinteren eller åpner vinduet om sommeren.

Det skal det nå kanskje bli slutt på, dersom politikerne går for å spare 1 million kroner i året.

Bakgrunnen er at ventilasjonsanlegget går på fullt når mange vinduer er åpne, og dette koster penger.

Til Sverige Radio Blekinge sier Anders Jaryd, sjef for den tekniske forvaltningen i Karlskrona at man kan ta på seg en kofte om vinteren, dersom man fryser.

Forbudet mot varmeovner og åpne vinduer skal gjelde alle i kommunen, men det er ikke lagt opp til noe straff for de som tar seg til rette. Derimot blir det påtalt.

Dette har fått mange til å reagere, og leserinnlegg på Sverige Radio Blekinges nettside er hissige. Her blir forslaget blant annet kalt ” Sanslöst korkad”.

En skriver at det er  for varmt om sommeren og for kaldt om vinteren. Ventilasjonen slås av når skolen stenger. Dette skaper fukt og mugg, og ødelegger inventaret.

En annen skriver at dette må være det mest sanseløse og ”korkade” forslag som er kommet på denne siden av millenniumskiftet. Ofte, skriver innsenderen, fryser kvinner mer enn menn, og da skal de ikke ha lov å bruke et ekstra varmeelement? Og dette for en ynkelig million kroner! Og hva med produktiviteten? Hvor effektiv er man med iskalde fingre, eller svetter floder, skriver den arge leseren.

Karlskrona har ca 35 000 innbyggere, og det blir de valgte politikerne som endelig skal avgjøre om de kommuneansatte skal irettesettes om de blir tatt med en varmeovn eller et åpent vindu.