I en pressemelding skriver selskapet at Arild Paulsens og Heine Olsens inntreden i Lean Consulting har styrket selskapet, og har allerede bidratt til at de vant oppdrag for Statoil Kårstø og ombygging av Åna Fengsel.

Arild Paulsen har 25 års erfaring fra byggebransjen, både som rådgivende ingeniør og entreprenør. Han er utdannet elektroingeniør og Executive Master of Management ved BI innenfor strategisk ledelse. Arild Paulsen har god erfaring med forbedringsprosesser i flere firma, samt implementering av LEAN i Apply TB.

Da Statsbygg evaluerte anbudene på Kunsthøyskolen i Bergen, ble Lean-kompetanse vektet til hele 40 prosent av tildelingskriteriene. Arild Paulsen var sentral i Apply TB som vant de tre fagområdene de inngav tilbud på, ikke på pris – men på blant annet faglig tilnærming og Lean-kompetanse.

Heine Olsen har 22 års erfaring fra oljebransjen og bakgrunn fra Forsvaret. Han utdannelse fra BI og Teknisk fagskole, og han har bred erfaring fra industri og service. De siste 15 årene har han jobbet i oljeindustrien med hovedvekt på rådgiving og coaching innen Lean Performance Management.

Heine Olsen har ledet prosjekter både i Norge og internasjonalt, med bedriftskultur organisatorisk læring og kontinuerlig forbedring i fokus.

Arild og Heine har ukuelig tro på enkeltmennesket som ressurs. De har i tillegg en svært praktisk tilnærming til bruk av metoder og verktøy – og har som mål at kunden raskest mulig skal bli konsulentuavhengig og drive «egendrevet kontinuerlig forbedring», heter det i pressemeldingen.

Markerer med Lean-kurs

- I forbindelse med storsatsingen på Lean i Bergen og Hordaland kjører Lean Consulting tre kurs i juni, forteller Arild Paulsen.

- Det første er 14. og 15. juni og heter Lean Yellow Belt. Dette er et grunnleggende innføringskures i Lean, og det passer for alle som jobebr i en Lean-bedrift.

-Det andre kurset er 16. og 17. juni og heter Lean Green Belt. Dette er videregående Lean, og typiske kuresdeltakere er linjeledere i en Lean-bedrift.

- Og vi har et kurs 21. og 22. juni, Lean Construction. Her er det fokus på Lean-metioder og verktøy for å sikre flyt og fremdrift i byggeprosjekter, forklarer Paulsen.

- Lean Consulting ble startet i 2002, og er et av få selskaper som rendyrker lean. Vi tror at de fleste virksomheter i Norge har ressurser og kunnskap til å forbedre sin egen konkurranseevne, bli mere effektive og skape en «morsommere» plass å være. Lean Consulting har erfaring og kunnskap om kultur og metodikk, vi vet hva som skal til for at dere skal lykkes, avslutter Arild Paulsen.