Asker-prosjektet dreier seg om boliger og butikker, men i mindre format. En reguleringsplan som er sendt inn viser 50 boliger, herunder mindre leiligheter,  16 rekkehus og to blokker med seniorleiligheter. I tillegg kommer et nærsenter med dagligvarer, kafé og servicebygg med eksempelvis apotek, lege og helsetjenester.

- Vi har ervervet en 14 mål tomt og inngått avtale med grunneier om å utvikle den. Planen er et nærsenter med boliger, slik kommunen selv har foreslått i kommunedelplanen, sier prosjektsjef Knut Ørn Collett i Veidekke Eiendom til Budstikka.

Rema ønsker å flytte dagens Rema-butikk på Drengsrud inn på det nye senteret. Næringsarealene vil utgjøre opp mot 3000 kvadratmeter.

Planene har allerede resultert i reaksjoner fra naboene i området, som mener prosjektet er for digert. Collett mener man med fordel kunne bygget ennå mer.

- For å få sving på et nærsenter, så må vi ha et visst volum på det hele. Ellers ender det bare opp som en enkelt forretning på landet. Når vi først velger å bruke 14 mål med dyrket mark, så må det i alle fall utnyttes skikkelig. Slik jeg ser det, burde det blitt lagt opp til å bygge enda mer på tomten, men vi har lyttet til kommunens innspill, sier han til Budstikka.

Tidligere er det kjent at Rema og Veidekke sammen har sikret seg et område i Bjørvika for å bygge boliger og butikk.