De ansatte på avdelingen i Sarpsborg har fått en ny giv med nye eiere i bedriften.

– Det vi merket endringen best på, var muligheten til å bygge opp lageret til et komplett mer kundevennlig varelager, sier salgs- og prosjektansvarlig VVS, Freddy Antonsen. Dette bekreftes av avdelingsleder Arve Klingen, og han forteller videre:

- Utviklingen har vært positiv i det siste, og avdelingen omsatte for 47 mill. kroner i 2010.

– Vi er kun hentelager og er fire ansatte per i dag, men blir fem fra 1. juni, fortsetter han.
Samtidig benytter Arve Klingen anledningen til å rose den nye direktøren i bedriften Bård Samstad, som har sin del av æren for snuoperasjonen, og røper med å gjøre dette på klingende trøndersk hvor han kommer fra. Det var en kvinne som fikk meg til Østfold, innrømmer han. Klingen tok med seg 18 års erfaring fra Trondheim Rør og Heidenreich på flyttelasset.

Kundeaktiviteter
I tillegg til mer kundevennlig lagerbeholdning, mener Klingen en av årsakene til avdelingens positive utvikling er økte aktiviteter mot kundene.

– Vi har kjørt en del aktiviteter som kurs og lignende på kveldstid, da rørleggeren har tid til å komme, forteller han.
Rørlegger Øyvind Klausen fra Klausen VVS, skryter av avdelingens informasjon og opplegg mot kundene.

- Det fungerer, sier Klausen.

Klausen med sine ansatte og andre rørleggere samles i kaffekroken, hvor de alle har hver sin kaffekopp med navn på, og pølsene allerede er varme selv om det er tidlig på dagen. Miljøet synes godt, og vi lar debatten om ineffektive rørleggere som følge av mye tidsforbruk på kaffedrikking og pølseservering ligge i denne omgang, selv om dette har vært tema i flere sammenhenger. Her synes det sosiale å fungere utmerket.