Målgruppen for seminaret er primært rådgivere og drivere av vannverk, som benytter eller ønsker å benytte seg av GDP. Erfaringene er også viktig for VA-personell på alle nivåer i kommuner og VA-selskap samt ansatte i Mattilsynet.

I tillegg til å høste erfaringer, så er målet med dette seminaret å trekke lærdom av prosedyren for GDP i praksis. Det vil bli gitt eksempler på hvordan prosedyren er benyttet i planlegging og drift av vannverk. Det blir anledning til må diskutere forbedringer og nye muligheter.

Hallvard Ødegaard fra NTNU/SET er an av hovedforedragsholderne på seminaret. Jan Brandt fra Asplan Viak, Britt
Marie Pott fra Sydvatten, Gunnar Mosevoll, fra Skien kommune, Lars Hem fra SINTEF og Svein F. Liane fra Sweco er noen av de andre som skal holde foredrag på seminaret, som holds på Radisson Blu Airport Hotel på Gardermoen. Påmeldingsfristen er satt til 15. april.

Veiledningen til GDP var et resultat av å prosjektet Optimal desinfeksjonspraksis (ODP). ODP gjennom GDP har gitt et viktig verktøy både for vannverkseiere, planleggere og andre. Nå skal det jobbe videre med å gjøre vannverkene enda sikrere.