Tirsdag presenterte Swegon det nyskapende ventilasjonsanlegget TELLUS på Nordbygg 2012. TELLUS er en komplett, modulbasert enhet som kan plasseres innendørs eller utendørs, og som forener fem disipliner i ett: ventilasjon, automatikk, kjøling, oppvarming og manuelt rørarbeid. TELLUS kan hjelpe en byggeier å spare opp til 30 prosent av den energien som trengs for å ventilere, varme og kjøle et bygg, sammenlignet med et konvensjonelt ventilasjonsanlegg. Alt er også integrert i ett enkelt produkt, noe som gjør det enkelt å installere og drifte.

- TELLUS er et fantastisk eksempel på Swegons løsnings- og systemtenkning. Vi leder utviklingen med nyheter og i nye retninger, sier Mats Holmqvist, administrerende direktør i Swegon AB

Swegons deltakelse på Nordbygg danner også grunnlaget for høstens messe i Lillestrøm, VVS- dagene.
– Selvfølgelig kommer TELLUS, til å være en av produktnyhetene på vår stand, men systemtenkning og fokus på Swegon som helhetsleverandør er en naturlig basis for standen sin design.  sier Jan Seljesæter adm. dir. i Swegon AS.

Har vunnet ”Stora Inneklimatpriset ”to ganger.
Swegon vant for andre året på rad det ”Stora Inneklimatpriset” under Nordbygg 2012. I år var det for sin klima- og ventilasjonsløsning for hoteller - Hotel Solution. Prisen ble overrakt av Stockholms bys miljøvaraordfører, Per Ankersjö og mottatt av Markus Kalo, produktsjef for systemer og Solutions på Swegon. Swegon Hotel Solution er en helhetsløsning, utviklet for å skape en energieffektiv, sunt og behagelig inneklima på et hotell.

Stora Inneklimatpriset ble stiftet i 2001 av Slussen Building Services i samarbeid med Energi- och miljötekniska föreningen, Svensk Ventilation och Svenska Kyltekniska Föreningen. Stora Inneklimatpriset tar sikte på å styrke inneklimateknologiens posisjon og for å øke interessen for det samme.

Juryen valgte Swegon for en intelligent, nyskapende og kommersielt tilgjengelig helhetsløsning for klimakontroll av hoteller, en anvendelse av klimateknologi der brukerne har høye krav. Systemet er bygget på velprøvde og samvirkende komponenter som gir hotellgjesten et godt inneklima med lavt støynivå og trekkfri ventilasjon. Systemet har lavt energiforbruk, er tilpasningsdyktig til ulike klimakrav og er lett å vedlikeholde. Løsningens markedspotensial synes å være stor både i Sverige og Norge. Swegon er en verdig mottaker av 2011 pris.

– Denne prisen er en stor ære og vi ser det som en anerkjennelse for våre innovative produkter og helhetlig syn på ventilasjon, avslutter Mats Holmqvist.