Det har blitt en tradisjon hos Oslo Rørleggerlaug med årlige laugsturer. Oldermann Helge Ranheim forteller til VVSforum at et av hovedmålene med turene er å bygge relasjoner mellom de unge i lauget med de godt etablerte.
- Her er alle opptatt av faget og fremtiden i vårt yrke. Derfor er det viktig å kunne formidle kunnskap og kompetanse oss i mellom. De yngre som kommer til er viktig for rørleggerlauget, men ikke minst for fremtiden i yrket. Det blir mange diskusjoner om faget som er til det positive, og samtidig blir vi mye bedre kjent, sier Ranheim.

Saken fortsetter under bildet:

Anders Mithassel, Andreas Bergersen og Marius Rossing er en del av den yngre generasjonen i Oslo Rørlegegrlaug.

Faglig program med mange problemstillinger
Turen gikk fra torsdag til søndag hvor fredagen var satt av til faglig program.

Der ble mange av bransjens problemstillinger løftet opp og frem. Spesielt var medlemmene opptatt av våtromsmodulene som BD har under produksjon for det norske markedet. Den første leveransen nærmer seg allerede, og skal leveres i uke 47. En del spørsmål rundt sentral godkjenning ble også drøftet under den faglige sekvensen.
- Det ble også mye prat blant laugsmedlemmene rundt rykter om at en av de største grossistene sitter og kalkulerer og prosjekterer for mindre rørleggerbedrifter. Dette undergraver bransjens seriøsitet, så dette håper jeg bare er rykter og ikke noe annet, sier Ranheim.

Viktig med sosiale arenaer
Adm.direktør i Rørentreprennørenes Felleskontor i Oslo, Jens Løvås, skryter også av turen til Madrid.
- Turene fører til godt samhold og er et viktig bidrag til videreføring av gamle laugs- tradisjoner. Turen ble vellykket av mange grunner. Kombinasjonen med gode faglige diskusjoner, informasjon fra leverandører, samt anledning til sosialt samvær mellom unge og eldre rørleggermestere, med utveksling av faglige erfaringer, bidrar til en utbytterik tur, sier Jens Løvås.
- Vi fikk også tid til flere kulturelle innslag med blant annet by vandring i den gamle hovedstaden Toledo, samt besøk i smia til en knivprodusent.

Saken fortsetter under bildet:

Tid til en rast på en av Madrids mange uterestauranter fikk man også tid til.

Leverandører som var med på turen til Madrid var Heidenreich, Isiflo, og Vikingbad.