Entra er blant de største eiendomsselskapene i Norge og er markedsleder innenfor kontoreiendom. Entra eier og forvalter cirka 1,3 millioner kvadrat­meter fordelt på 107 bygg, hovedsakelig lokalisert i Oslo og omegn, Bergen, Stavanger og Trondheim.  Ved utgangen av andre kvartal 2014 hadde eiendomsporteføljen en markeds­verdi på rundt 27 milliarder kroner.

- Etter en grundig privatiseringsprosess går Entra i dag på børs som det første heleide statlige selskapet siden 2005. Jeg har vært opptatt av å ivareta selskapets interesser og statens verdier til det beste for samfunnet. Børsnoteringen er et viktig skritt for å bidra til mangfold og økt privat eierskap i norske bedrifter, sier næringsminister Monica Mæland.

- Entra har møtt mye positiv respons i aksjemarkedet. Børsnoteringen er et godt utgangspunkt for å videreutvikle selskapet og skape aksjonærverdier basert på Entras langsiktige strategi, sier styreleder i Entra, Siri Hatlen.

- Det er veldig motiverende at interessen rundt Entra-aksjen er så stor både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg er vi glade for at det er mange av våre medarbeidere som har valgt å kjøpe aksjer i selskapet.  Nå står vi overfor en ny og spennende periode, hvor vi skal fortsette å levere lønnsom vekst, ha høy kundetilfredshet og være bransjeledende på miljø, sier administrerende direktør i Entra, Klaus-Anders Nysteen.

Hovedtrekk i transaksjonen:
I forbindelse med børsnoteringen av Entra utstedes det 41,5 millioner nye aksjer til en samlet verdi av cirka 2,7 milliarder kroner. Staten ved Nærings- og fiskeridepartementet selger inntill 51 millioner eksisterende aksjer til en samlet verdi av inntil 3,3 milliarder kroner.

Tilretteleggerne har overtildelt cirka 12 millioner aksjer. Det tilsvarer 15 prosent av aksjene solgt i forbindelse med børsnoteringen.  Overtildelingen inngår i de inntil 51 millioner aksjer som staten selger.

Nærings- og fiskeridepartementet har solgt seg ned fra 100 prosent til 49,6 prosent ved børsnotering hvis overtildelingsopsjonen benyttes fullt ut (cirka 56 prosent dersom overtildelingsopsjonen ikke benyttes).

Etter kapitalforhøyelsen vil selskapet ha i alt 183,7 millioner utestående aksjer og en markedsverdi på rundt 11,9 milliarder kroner.

Entra får cirka 6000 nye aksjonærer.

Rundt 90 prosent av aksjene i tilbudet ble tildelt investorer i det institusjonelle tilbudet, mens de resterende aksjene ble tildelt bestillere av aksjer i det offentlige tilbudet og ansattetilbudet.

Aksjene tilgjengelig i det offentlige tilbudet ble fordelt basert på automatisk allokering i VPS. Ansatte i Entra som tegnet i ansattetilbudet fikk full tildeling på tegninger opp til 4.999.999 kroner. Dersom bestillere i det offentlige tilbudet eller ansattetilbudet beholder samtlige tildelte aksjer uavbrutt i ett år etter første noteringsdag, tildeles 1 bonusaksje for hver 15 tildelte og leverte aksje, begrenset opp til tildelte og leverte aksjer for et samlet beløp på inntil 150.000 kroner.