– Enten du ønsker å varme opp gjennom kalde vintermåneder eller kjøle deg ned på varme sommerdager, gir NEXURA året rundt komfort ved å trykke på en knapp, forteller Henning Myhre, Boligavdelingens produktansvarlig i Friganor AS.
- Nexura er akkurat som en radiator utformet som en naturlig del av interiøret, og denne eksklusivt utformede enheten kan erstatte en radiator. Noe som ikke bare sparer mye plass, men også forenkler plasseringen i rommet.

Daikin Nexura er fullpakket med state-of-the-art teknologi. I tillegg til å tilby oppvarming, kjøling og luftrensing, kombinerer varmepumpen sin energi-effektivitet med stor brukervennlighet. Den har ett støynivå så lavt som 19dBA i “radiator” modus. I tillegg kan den fjernstyres over internett, via sms eller fra fjernkontrollen som medfølger.

COP og dBA sentrale begrep
Erik Dahl peker på to begrep som man bør lære seg like godt først som sist, om man for alvor vil forstå mulighetene med luft/luft varmepumper, COP og dBA. Men han peker samtidig på at man må forsikre seg om at tallene, spesielt gjelder dette COP, er gjennomsnittstall for sesongen. Ikke bare verdier som er registrert under de mest gunstige forhold for produsenten. I denne sammenheng er det også viktig å lese tester og lignende med et våkent blikk, slik at man er helt sikker på at det testede produktet er identisk med det man vurderer å kjøpe.
COP og dBA omhandler henholdsvis virkningsgrad og støy. Får du eksempelvis ut fire kWh varmeeffekt med en innsats på en kWh strøm er COP=4. Det skulle med dette gi seg selv hvor viktig det er å se på COP tallet for å finne den mest effektive luft/luft varmepumpen. Når det gjelder dB så handler det om et mer subjektivt begrep, den hørte/følte lyden. Hva man faktisk gjør er å bruke et såkalt A filter som tar hensyn til hva menneskeøret rent faktisk hører.  Derav dBA. Det er viktig å sammenligne dB verdier med A filter som er målt 1 meter fra varmepumpen. Dette gjøres enklest ved å sjekke om verdiene oppgitt følger EUROVENT 14511 noe som vanligvis i så fall opplyses i den tekniske katalogen.

Det beste av to verdener
– Stille, eksklusivt og diskret tilbyr Nexura derfor det beste i oppvarming, kjøling, komfort og design, fortsetter Myhre, og viser til at når man snakker om oppvarming har varmepumpen sitt unike innvendige aluminium frontpanel. Dette avgir mer varme, akkurat som en tradisjonell radiator. Denne eksklusive funksjonen kan aktiveres ved å trykke på "radiator" knappen på den brukervennlige fjernkontrollen.

Varmepumpen har for øvrig en COP verdi på 4,36, og er med dette en av de mest effektive varmepumpene i klassen. Noe som selvfølgelig også er helt sentralt både for inneklima og kostnadseffektiv drift. For ikke å snakke om det gode ENØK-bidraget den er i en tid med energiknapphet og utfordringer for klima og miljø. 
– Takket være enhetens reduserte luftstrøm, vil den varme eller kalde luften rett og slett omslutte deg og skape en følelse av velvære og komfort. Det innebygde luftrensningsfilteret sikrer et rent og sunt inneklima. Dessuten blir luften lydmessig helt nede på hviskenivå. Vi snakker om en støy på ca. 22dBA for kjøling og 19dBA i “radiator” modus. Til sammenligning utgjør bakgrunnslyd i et stille rom i normalt ca. 40dBA, fremholder Dahl.

Øko-vennlig teknologi
Nexura bruker en fornybar energikilde, termisk energi fra uteluft. Dette gjør den mer energieffektiv enn fossilt drivstoff basert oppvarming..
Inverter-teknologien varierer også varmepumpens kompressor turtall , slik at den kun bruker den minste nødvendige mengde energi for å varme eller kjøle rommet. Dermed vil unødvendige og energikrevende starter og stopper unngås. Foruten mer stabile temperaturer, gir denne teknologien energibesparelser på opptil 30 % over tradisjonelle on-off-systemer. Energibesparelser i forhold til direkte varmesystemer er ofte på mer enn 60 % sett over en periode på ett år.

Passer til ethvert interiør
- Enten innebygd, veggmontert eller stående på fot, er Nexura diskret, enkel å plassere og passer i alle typer interiør. Den kan brukes i en enkelt-rom oppsett, med ett innendørsanlegg koblet til en utendørs enhet, eller i flere rom, med maksimalt ni innedeler koblet til en utendørs enhet, sier Myhre avslutningsvis

Henning Myhre, produktansvarlig for boligmarkedet i Friganor.