Varmepumpe produsenten Ecoforest satser for fullt i Norge. Produsenten har allerede en distribusjons- og forhandleravtale med Temp AS, men har nå også inngått distribusjonavtale med firmaet Arne Bergli AS.

International Key Account Manager i Ecoforest, Nils Gustafsson.[/caption]

International Key Account Manager i Ecoforest, Nils Gustafsson, forteller til VVSforum at selskapet har store ambisjoner i det norske og nordiske i varmepumpesegmentet.
- Norge er et langt land, og derfor er det viktig å ha samarbeidspartnere som dekker landet fra sør til nord. Utover den geografiske delingen har både Temp AS og Arne Bergli AS sine faste kunder som de samarbeider godt med, sier Gustafsson.

- Ecoforest ble grunnlagt i 1959 med visjonen om å utvikle innovative produkter. Jeg mener vi har et av markedets største utvalg av væske/vann inverterpumper, og vårt mål er å være i front innen vårt segment. Vi selger i dag til over 38 land, alle med forskjellige særtrekk. Vår fleksible og tilpasningsorienterte innstilling gir oss gode fordeler i de ulike markedene, understreker Gustafsson.

Han mener at selskapet har fordelen av å kunne tilby 230V spenning opp til 5-22 kW i én enhet.
- Den kan også kaskadekoples opp til 66 kW. Dette i forbindelse med muligheten å kombinere våre invertervarmepumper med solceller, gjør at det er et meget bra produkt for det norske markedet.

Ecoforest leverer inverterstyrte væske/vann og luft/vann pumper i 230V og 400V.
Alle pumpene har innebygd energi og strømmåling slik at man kan lese ut COP momentant, SCOP for måneden og SCOP for året kontinuerlig.

Gustafsson påpeker at Ecoforest sammen med sine norske distributører Temp AS og Arne Bergli AS, vil fortsette å jobbe målbevist mot fristen for utskiftningen av oljefyrer i 2020.
- Det skal vi klare med teknologisk avanserte produkter, vel utførte installasjoner og god service. Vi satser for fullt på fornybar energi, og salget av våre luft /vann- og bergvarmepumper øker sterkt som en følge av det. Det er viktig for Ecoforest å ha en stabil og riksdekkende posisjon for å kunne ta del i denne markedsveksten, sier KAM ansvarlig i Ecoforest.