Verdens arkitektkontorer sendte inn sine arbeider til den årlige internasjonale arkitekturprisen Architizer A+ Awards. En egen jury har gjennomgått de innsendte arbeidene, valgt ut de beste innen hver kategori og kåret vinnerne.

I tillegg har arkitekturinteresserte i tre uker kunne stemme på sine favoritter via nettsiden til arkitekturdatabasen Architizer, som står bak konkurransen. Vinnerne har dermed også blitt kåret av en ”folkejury” på 150.000 besøkende som stemte på sine favoritter.

Flere norske arkitektfirma var nominert i ulike kategorier, men Reiulf Ramstad Arkitekter var det eneste som kom helt til topps.

Arkitektkontoret vant i to kategorier: offentlige bygg og landskap/parker, og fikk i hver kategori utmerkelser fra både folkets avstemning og juryens, som består av verdens fremste arkitekter.

Det var prosjektet Trollstigplatået som på denne måten igjen har gjort seg internasjonalt bemerket og verdsatt.

- Det er inspirerende å motta internasjonale priser og heder på denne måten. Selvsagt er det morsomt at andre, både arkitekter og arkitekturinteresserte, verdsetter arbeidet vi gjør. Vel så viktig er likevel signalet om at arkitektur har en større betydning internasjonalt enn her hjemme, sier arkitekt Reiulf Ramstad i en kommentar til prisen.

- Mitt håp er at Norge, med sine ressurser, skal klare å bygge for fremtidige generasjoner på omgivelsenes premisser. Folkejuryen har talt, og folket vil ha bygg som utmerker seg, er i pakt med naturen og omgivelsene, og er bygget for nåtiden og fremtiden, legger han til.

Prisutdeling tar sted på Architizer A+ Awards galla i New York den 16. mai.

Blant Reiulf Ramstads prisbelønnede prosjekter er prosjektet for de nasjonale turistveger ”Trollstigen” som har blitt en av Norges mest besøkte naturattraksjoner og nominert bl.a til arkitektenes ”Oscar”, The European Union Prize for Architecture – The Mies van Der Rohe Award.

Nå har den danske Arkitekt & lektor, Ph.d. Boris Brorman Jensen ved Arkitektsko¬len i Århus, skrevet et praktverk av en bok om Reiulf Ramstad og hans prosjekter. Boken har fått gode anmeldelser, og i den danske avisen Politiken heter det blant annet at: ” Ramstads arkitektur handler om å vise at livet er vakkert .”

Forfatteren hevder i forordet at Reiulf Ramstads arbeider handler om å iscenesette hverdagens drama , og at hans arkitektkontor er blant de fremste av flere gode i Norge.

Ramstad er utdannet fra Arkitektskolen i Venezia i 1991 og ble der påvirket av bl.a Aldo Rossi, Carlo Scarpa og senere av Sverre Fehn.

I 2011 ble Ramstad av World Architecture News -WAN utpekt som en av det 21. århundrets viktigste arkitekter.