DigiPlex mottar denne prisen for sitt banebrytende arbeid med å utvikle og implementere energieffektive løsninger, ikke minst innen kjøleteknologi. Energieffektivitet har svært høy prioritet hos de fleste leverandører av datasenter og det legges ned store ressurser i utvikling av optimale løsninger. Motivet for innovasjon rundt energieffektivitet er både fundamentert i ønske om å verne miljøet og i å sørge for så lave energikostnader som mulig for kundene.

– Siden energieffektivitet er en av de virkelig store differensiatorene i denne bransjen og siden vi i DigiPlex har nedlagt store ressurser både i utvikling og implementering, er vi spesielt fornøyde og stolte over å vinne denne prisen, sier CEO Gisle M. Eckhoff i DigiPlex i en pressemelding.

«Most Innovative Energy Solution Award» tildeles det selskapet som kan vise til størst innovasjon innen energiløsninger, som for eksempel ny teknologi, ny bruk av eksisterende teknologi, tilpasset arkitektur i datasenter eller kreativ strategi for å løse energiutfordringene et datasenter står overfor.

DigiPlex benytter luft-til-luft-kjøleløsninger, noe som utnytter det relativt kjølige og fuktige nordiske klimaet for å sikre optimal temperatur i datasentrene. I tillegg har selskapet utviklet avanserte algoritmer som optimaliserer det allerede effektive kjølesystemet utfra energimengden som til enhver tid konsumeres av IT-løsningene i datasenteret. Dette har sørget for ekstremt lavt energiforbruk, såkalt PUE (Power Usage Effectiveness) på 1,1-1,2. Ingen andre datasenterleverandører i Norden kan skilte med dette og denne energieffektiviteten kommer både miljøet og kundene til gode.

– Selv om vi nå har fått anerkjennelse for arbeidet vårt med å utvikle energiløsninger for fremtidens datasenter, gir vi oss ikke med det. Vi vil også fremover fortsette arbeidet med å redusere energiforbruket som går med til å kjøle ned et datasenter. Vi er i dag best i Norden på dette og blant de aller beste i verden – og det skal vi fortsette å være, sier Eckhoff.