Programmet er basert på tidligere versjoner VARDAK og inneholder alle de kjente bibliotekene og symbolene som er innarbeidet i bransjen i gjennom 28 år.

– Vi har vært ydmyke i forhold til det gamle programmet og forsøkt å gjøre overgangen så enkel som mulig for brukerne. Men samtidig er hele brukergrensesnittet basert på de nyeste designreglene og trendene fra Autodesks nyeste AutoCAD versjon, sier salgs- og markedssjef Geir Støvern.

Gjennom hele designperioden har Svein Asak vært aktiv med innspill til det nye programmet, samtidig som Svein og daglig leder i Focus Software, Pål Eskerud, har møtt produsentene og presentert den nye Focus VARDAK.

Bjarne Haugland, daglig leder i VA- og VVS-produsentene VVP ønsker den nye given og entusiasmen rundt programmet velkommen.
– Jeg er imponert over hva de har fått til på så kort tid og det nye brukergrensesnittet ser svært bra ut.

Geir Støvern opplyser at alle de største rådgivende ingeniørselskapene er svært fornøyde med det de har sett av Focus VARDAK og samtlige har oppgradert alle sine VARDAK lisenser og noen har endog utvidet med ekstra lisenser allerede.

Den 20. mars arrangerte Focus Software sitt Focus VARDAK 2012 lanseringsseminar i sine lokaler på Billingstad. De 24 deltagerne var svært fornøyde med hva de så og tilbakemeldinger på brukergrensesnitt og funksjonalitet var ubetinget positiv.

Focus VARDAK 64bit er en AutoCAD®-applikasjon som anvendes til målriktig detaljprosjektering av vann- og avløpsløsninger med spesifikke kum- og rørarrangementer.

Brukergrensesnittet er tilpasset de nye AutoCAD versjonene, altså støtter ribbons og paletter. Dette gjør at man vil kunne jobbe raskere og ha bedre oversikt. Samtidig ønsker vi at alle tidligere brukere skal kunne kjenne seg igjen i programmet, derfor vil mange menyelementer fra tidligere versjoner også være tilgjengelige i Focus VARDAK 2012.

Focus VARDAK har en egen verktøymeny med nyttige funksjoner for raskere opptegning. Tegnefunksjonene er modernisert og tilpasset AutoCAD 2012. Alle produktene i biblioteket er forsynt med nodepunkter som forenkler sammenstilling av rørdelene under opptegning av rørarrangementene.

Focus VARDAK  2012 har blitt bygget opp på nytt helt fra grunnen, basert på den nyeste Microsoft-teknologien. For de teknisk interesserte kan vi informere om at vi benytter .NET 4.0 for VARDAK applikasjonen og WPF (Windows Presentation Foundation) for brukergrensesnitt. Noe som betyr at vi får utnyttet all den nyeste teknologien for å lage VARDAK best mulig.

Focus VARDAK inneholder et omfattende kommunalteknisk produktbibliotek med mer enn 10.000 produkttegninger fra de ledende produsentene. Hele 2D og 3D biblioteket som dere kjenner fra tidligere VARDAK versjoner er med videre, nå supplert med nye leverandører. I tillegg er en rekke av komponentene parametriske slik at programmet genererer et utall av varianter som er tilgjengelig fra produsentene. Biblioteket inneholder både 2D og 3D komponenter.

I biblioteket finnes produkter fra AVK AS, BASAL AS, Trelleborg Forheda Pipe Seals, BB Produkter AS, Kongsberg Esco AS, Forsheda AS, Furnes Hamjern SSC as, Norsk Wavin AS, Pipelife Norge AS, Sant-Gobain Vann og Avløp AS, Ulefoss jernstøperi, UPNOR AS, Haplast AS og Vulkan Smith AS.

Ut fra de ferdige tegningene kan du høste stykklister og mengdelister. Programmet teller selv opp komponentene i tegningene og genererer stykklistene. Brukerne kan overstyre disse ved behov.

Focus VARDAK har som de andre Focus-programmene en avansert funksjon for oppdateringer. Når nye versjoner, servicepacks eller komponenter i biblioteket er tilgjenglig kan programmet oppdatere seg selv via Internett. For større nettverk kan de samme oppdateringene skaffes som MSI-pakker.

Focus VARDAK leveres både som enbrukerversjon (SLM) for installasjon på enkeltstående PC, eller som nettverksversjon (NLM) for installasjon som flytende lisenser i nettverk. Programmet lisensieres over internett mot Focus Software´s lisenskontroll.

Focus VARDAK 2012 er en applikasjon som krever at AutoCAD 2012, AutoCAD Civil 3D 2012, AutoCAD MAP 2012 eller AutoCAD Architecture 2012 er installert med et 64 bit operativsystem som Windows XP, Vista eller Windows 7.