-  Via vår leverandør i Tyskland, Aquatherm GmbH, har vi tilgang på preisolerte PP-R rør som er klare for å legges rett i grøften. Det at rørene kommer ferdig isolert og har lav vekt, hjelper rørleggeren til å få en effektiv produksjon på byggeplassen. Rørene har lang levetid, minimum 50 år, det betyr mye for den som eier anlegget, sier Arne Jeksrud, produktsjef i Armaturjonsson i en pressemelding.

Utviklet produktene paralellt
Teknisk sjef hos Armaturjonsson, Thorn Fredrik Hemsen, forteller at sprinklersystemet red pipe er det rørsystemet som de har solgt mest av innenfor deres PP-R-spekter.
- Vi har jobbet parallelt med å få markedet til å se verdien av å bruke green pipe til forbruksvann og blue pipe/ blue pipe OT i varme-, kjøleanlegg og trykkluft. Lav vekt, korrosjonsfritt, sikker skjøtemetode samt lang levetid på rørene, er noen av verdiene vi ser at markedet har tatt til seg, sier Hemsen videre.

Landet flere store ordre
I løpet av sommeren har Armaturjonsson levert sine første prosjekter med preisolerte PP-R rør. Aase rør i Sandnes skal bruke rundt 100 meter med blue pipe ti som fordelingsledninger i grunnen for et nærvarmeanlegg. På Rosenholm skole i Oslo skal det legges hele 3300 meter med rør i bakken.

- På Rosenholm skole bruker VVS Engineering AS våre preisolerte PP-R rør på en jobb de utfører for Undervisningsbygg Oslo, og hvor Asplan Viak AS er VVS-rådgiver i prosjektet. Her skal de nye rørene erstatte gamle rør på grunn av korrosjon. Dette er rør som har ligget i bakken i nærmere 30 år. Når de nye rørene er lagt, så har disse en levetid på minimum 50 år, og kan fint ligge i 100 år også uten å ta skade av det under normale forhold, sier Jeksrud.

Ved Pon-Cats nye hovedkontor på Berger har man også levert green pipe ti og blue pipe OT ti for utvendig ledningsnett til varmt forbruksvann og nærvarme.
- Vi har levert gjennom Oslo VVS Service som er utførende for rørentreprisen, og ÅF Infrastruktur er VVS-rådgiver. Prosjektet ble startet opp nå mai og forventes ferdig i oktober neste år.

- Vi i Armaturjonsson er svært fornøyde med at vi får tillit av bransjen også på utsiden av grunnmuren. Du kan jo si det slik at vi nå har kommet på utsiden av murene og gått under jorden, avslutter en smilende administrerende direktør i Armaturjonsson, Kjell Bernt Kalland.