Anders Grevstad er fornøyd med utviklingen i firmaet etter at han og Karsten Tvedt startet for seg selv for rundt 2 år siden.
Det er hektisk byggeaktivitet i Bergen for tiden, og det er både leilighetsprosjekter, boliger, kontorer og enkelte hotellprosjekter i løypa. Det har lenge vært gode tider for byggebransjen, med andre ord en perfekt anledning for den som vil tenke nytt og annerledes.

En av disse er Grevstad & Tvedt, som ble startet for drøye to år siden av Anders Grevstad og Karsten Tvedt, henholdsvis nå daglig leder og driftsleder.
- Det er ikke til å komme utenom at den største faren ved å drive rørleggerfirma er å miste kontrollen når det er mange ansatte og prosjektene blir store. Fortjenesten kan forsvinne på grunn av lite effektiv gjennomføring, derfor har vi jobbet mye med slike ting, sier Anders Grevstad, i Grevstad og Tvedt VVS, som på under tre år har vokst som en rakett.

Gode folk
I dag har man 15 ansatte, men takket være innleide folk har man enda større kapasitet.
For partnerne Grevstad og Tvedt har nettopp det å plukke de beste folkene vært det grunnleggende for å skape en sunn virksomhet.
-  Det er forskjell på rørleggere. Vi setter selvstendighet, faglighet og ærlighet som grunnleggende egenskaper. Når man er ute på et prosjekt må vi kunne stole på den enkelte. Det er små marginer men samtidig gode muligheter for den som står på, sier Karsten Tvedt.

Det er nettopp god eierskapsfølelse til virksomheten man dyrker fram.
- Hver eneste mann er viktig, og hver enkelt bør også ha noe igjen for å stå på, det må gå begge veier. Flat struktur og gjensidig åpenhet og tillit har gitt resultater, sier Grevstad, som egentlig skulle bli elektriker.
- Oldefaren min grunnla et av byens i dag største rørleggerbedrifter i 1911. Det har vist seg vanskelig å løpe fra rørleggergener, sier han.

Ole Bull
Det er særlig i sentrumsnære strøk det satses penger på nye prosjekter, men også i områder litt utenfor byen. I Simonsviken næringspark har man hatt mange store oppdrag over lang tid.
For tiden er man fullt engasjert med Ole Bull Hotell, det dreier seg om ombygging av eksisterende byggningsmasse til 98 hotellrom og to restauranter, et arbeide som krever store hensyn til å bevare toærverdig bygg og vernet arkitektur.
- Dette er et krevende prosjekt med krav til kort byggetid, rask fremdrift, trangt om plassen og det er en rekke utfordringer med tanke på logistikkløsninger. Dette løser våre gutter på en utmerket måte, understreker Grevstad.

Man venter også på en stor utbygging i Fleslandsområdet, der det forøvrig skal bygges en ny terminal.
- Der er det også planer om en stor utbygging i de nærmeste 5-10 år, det dreier seg om 200 000 kvadratmeter, forteller Grevstad.

Hele spekteret
Grevstad og Tvedt er et ungt firma, som bare ha holdt på i to år. Første halve driftsår hadde man 6 mill. i omsetning og i fjoråret under ett havnet man på 25 mill, og med gode resultatmarginer er man klare for nye utfordringer.

- Vi var begge erfarne rørleggere med lang fartstid. Vi så at med nye ideer og andre løsninger kunne vi drive mer effektivt og lønnsomt i eget firma, sier Grevstad, som kan skrive under på at det er lange dager og beinhard jobbing som må til.

Firmaet arbeider i full bredde, med både sanitær, varme, sprinkler og kjøling.

- Vi regner også med at det på sikt blir mer snakk om kjøling i forbindelse med passiv hus standard, men kjøling blir nok ikke så stort som på Østlandet vil jeg tro, det er ikke så ekstreme temperaturer på vestlandet, som kjent, sier Tvedt.