Både eksisterende og nye kunder skal besøkes, og VVSforum traff ekvipasjen hos Klima Øst i Sarpsborg denne uken. Eierne av Klima Øst, Rolv Henriksen og Jostein Lund deler lokaler med Rørcompaniet i Sarpsborg som de også jobber sammen med på ulike prosjekter. Men klimaleverandøren jobber 

IV Produkt AB omsetter for 550 millioner i året og har en markedsandel på nærmere 40 prosent i Sverige. Aggregatprodusenten etablerte eget datterselskap i Norge i fjor vinter sammen med Lars Lerdalen og Roy Anstensen. Satsingen bærer allerede frukter, og i løpet av august i år vil ytterligere to kjente fjes i ventilasjonsbransjen være på plass.

Viktig levere det vi lover
- Når vi har fått tilgang til denne bilen er det viktig å komme ut til både eksisterende og nye kunder. Vi har en produktrange på aggregatsiden med kjøleløsninger og reguleringsteknikk som er ganske unik og som vi er alene om. Det betyr at vi kan tilpasse våre aggregater etter de fleste ønsker og behov uansett type bygg, om det er næring, skole- eller leiligheter, sier salgssjef for IV Produkt i Norge, Lars Lerdalen.

Både Anstensen og Lerdalen påpeker ovenfor VVSforum at de ikke får fortalt ofte nok at de er Eurovent sertifisert.
- Det er et av våre viktigste budskap i en bransje hvor det loves virkningsgrader og SFP`er utover hva som er mulig å få til. Alle som kjøper aggregater burde være opptatt av om de er Eurovent sertifisert. IV har styresystemer og reguleringsteknikk som konstant måler ulike parametere og gir den nødvendige dokumentasjonen som er viktig for kunden å kontrollere. Da ser man fort om det stemmer med det som er lovet, sier Roy Anstensen. 

Mer fokus på LCC
IV Produkt i Sverige kjører veldig hardt på beregninger og analyser rundt livssykluskostnader – LCC. Dette er også et verktøy man ønsker å bruke i Norge.
- Markedet har altfor stort fokus på anskaffelseskostnadene. Mange er opptatt av en billigst mulig investering, uten å tenke på hele driftstiden for et aggregat - livssykluskostnadene. Våre aggregater er ikke alltid billigst, men vi lover derimot at hvis man regner kostprisen opp mot inntjeningen over tid, kommer våre aggregater veldig bra ut. Det er faktisk snakk om rask tilbakebetalingstid, og det er dette vi må vise markedet, påpeker Lerdalen.
 
Anstensen skyter inn at de skulle ønske det snart kom en tredjeparts kontroll av tekniske anlegg på plass.
- Vi er veldig oppatt av forskrifter og grafer på hvordan ting skal fungere i dette landet, men det er ingen instanser som faktisk kontrollerer at det som skal følges, og leveres, er i henhold til forskriftene. I Sverige derimot er dette en ordning som fungerer meget godt, og er med på å kvalitetssikre hele bransjen. 

Skal være i front på utvikling
IV Produkt AB`s eksportsjef Magnus Lind som også er med på deler av minitouren, poengterer ovenfor VVSforum at moderselskapets strategi er å rendyrke produksjon av ventilasjonsaggregater til næringsbygg og borettslag.

- Vi har store planer om å vokse for å utvikle oss videre, og jeg tror dette markedet skal doble seg frem mot 2025. Vi investerer i flere produksjonslinjer, ny forskning- og utviklingsavdeling. Dette fører til bedre innovasjon, og investeringene blir mindre sett i forhold til omsetningen, noe som også er viktig på sikt, sier Lind.

IV kjøper inn hardware, filter, motorer og frekvensomformere fra eksterne firmaer.
- Vi tror at de som jobber med innmaten i aggregatene er best på det, og at de ligger i forkant av utviklingen til enhver tid. Vi skal være best på å produsere aggregater, og sammen skal  dette bidra til at vi kan tilby de mest energi- og miljøvennlige ventilasjonsaggregatene på markedet, sier Lind.

De neste to ukene vil  gjengen og bilen befinne seg i Akershus, Vestold, Telemark og rundt Mjøs-distriktet.