- Det er ganske vanskelig å si noe om VVS- bransjens økonomi fremover, innrømmer administrerende direktør, Tor Backe i Norske Rørleggerbedrifters Landsforening (NRL) til www.vvsforum.no.

Direktøren i Rørentreprenørenes Felleskontor, Anders Larmerud er også bekymret over den økonomiske situasjonen og Larmerud sier til www.vvsforum.no:
- Jeg er redd for at vi får flere konkurser i bransjen fremover. Kontraktene som inngås med utbygger blir stadig mer krevende å følge for rørleggeren og så er altfor mange av volum viktigere enn å tjene penger. Rørleggerfirmaer bør ikke ta på seg mer jobb enn man kan klare for å slippe unna røde tall regnskapene.

Norge i en særstilling
Under BNLs generalforsamling på forsommeren kom det også klart fram at byggebransjen generelt sliter tyngre. På generalforsamlingen kom det frem at tradisjonelle håndverksbedrifter som satser på opplæring, kvalitet og egenrekruttering ofte kommer til kort. Det satses mer på pris enn kvalitet fra utbyggernes side. Rammevilkårene for byggebransjen er vanskeligere enn på lenge.

- Selv om vi er i en særstilling i Europa når det gjelder økonomi, så merker vi det også når veksten i EU uteblir. Det må få konsekvenser når våre viktigste handelspartnere sliter, mener Tor Bache.

Økning i Sverige
Administrerende direktør, Tor Backe understreker at det ikke er tegn til noen dramatikk, men han innrømmer at ikke alt er like rosenrødt lenger.
- Norges Bank justerte i sommer ned sine økonomiske anslag for norsk økonomi og det må vi ta inn over oss, sier Backe.

Konkursene i den svenske byggebransjen har økt mer enn gjennomsnittet. 727 konkurser har det vært så langt i byggebransjen i Sverige og mange av konkursene har skjedd innen VVS-bransjen.