Et utfordrende og stort prosjekt og en unik måte å bygge sykehus på, iflg egen nettside. COWIs koordinator for helsemarkedet, Alvin Wehn bekrefter dette.

- St. Olavs Hospital skulle driftes, gamle bygg skulle rives og nye skulle prosjekteres og bygges, alt på én gang. Ingen andre sykehus er bygd på denne måten med flere mindre enheter (sentermodellen) og et sykehusområde som er godt integrert i byen.

- Siden 2003 har COWI hatt ansvaret for prosjektering av alle ingeniørfag i byggefase 2. Dette arbeidet har vært utført i tett samarbeid med arkitektfirmaene Nordic office of Architecture og Ratio Arkitekter.

På Kunnskapssenteret har COWI prosjektert stort sett alle fagområdene, brannteknikk, akustikk, geoteknikk, bygg, VVS og elektro. I tillegg har COWI innehatt prosjektlederfunksjonen.

- Prosjektet er svært vellykket, sier Wehn, ikke minst fordi vi har lagt vekt på samhandling mellom entreprenør, byggherre og rådgiver. Med i beregningen er selvsagt COWIs brede prosjekteringserfaring fra andre store helseforetak.

Gjennomføringsmessig er  BIM-metoden (Building Information Model) benyttet. Dette var et av de første større byggeprosjekter i Norge gjennomført med en såkalt åpen BIM, dvs. en objektorientert modell som er basert på et standardisert IFC-format.

I ettertid har COWI gjennomført flere store BIM-prosjekter, bl.a pågående prosjektering av utvidelsen ved Oslo Lufthavn.

Kunnskapssenteret har en spesiell utførelse, med stor vekt på kunstnerisk utsmykning. Selve bygget har en iøyenfallende fasade med mye bruk av glass og rommer 18.000 kvm med blant annet bibliotek, auditorium, apotek, senger for hud- og infeksjonssykdommer og høyteknologiske isolat.