Undervisningsbygg arrangerte derfor nylig et seminar hvor temaet var Byggherreforskriften og rollene til KP (Koordinator prosjektering) og KU (Koordinator utførelse). På seminaret deltok over 50 deltakere som alle er involvert i Undervisningsbyggs prosjekter.

- KP og KU er roller byggherren plikter å ha til å ivareta i sine byggeprosjekter.  Vi ønsket å arrangere et seminar som tok for seg disse, da vi vet at det kan være noen uklarheter omkring forutsetninger og ansvarsoppgaver, samt utarbeidelse av SHA-planer, forteller SHA-rådgiver i Undervisningsbygg, Bård Dybsjord som sammen med SHA-rådgiver Silje Sjøberg i Undervisningsbygg var ansvarlige for seminaret.

Per Stranger Thorsen fra Arbeidstilsynet presenterte Byggherreforskriften, mens Arild Berglund, sikkerhetssjef i Skanska og leder av Entreprenørforeningen Bygg og Anleggs (EBA) HMS-utvalg, hadde en praktisk tilnærming til temaet med eksempler på hvordan man jobber med SHA.

- For oss i Undervisningsbygg er det viktig å få innspill på hvordan bransjen og vi kan forbedre oss. Det er viktig å legge til rette for at vi får en god dialog med de involverte som er ute på byggeplassene, utdyper Dybsjord som avslutter med å konstatere at å jobbe kontinuerlig med SHA/ HMS på reduserer farene for skader på byggeplassene.