– Usikkerheten har vært stor. Det er klokt av statsråden å lytte til byggenæringen, og utsette uavhengig kontroll, sier Audun Lågøyr, direktør for kommunikasjon og næringspolitikk i BNL.

Det er andre gang Navarsete utsetter den uavhengige kontrollordningen. Den har som målsetning å gi folk bedre sikkerhet for at byggeprosjektene deres er nøye kontrollert og levert uten feil. Tidligere har statsråden signalisertt at uavhengig kontroll ville bli igangsatt 1. juli, selv om den obligatoriske sentrale godkjenningen av foretakene ikke kommer på plass som planlagt.

Til forsamlingen på Byggedagene sa hun at tilbakemeldinger fra den sentrale godkjenningsordningen i Gjøvik ikke gjorde henne trygg på at det vil være tilstrekkelig med kontrollforetak på plass i alle deler av landet innen 1. juli. Navarsete la til at ingen er tjent med at det blir lagt prestisje i å sette i verk en så stor ordning dersom den ikke er moden nok.
- I dialog med næringen er jeg også åpen for å se nærmere på ytterligere tilpasninger og forenklinger. Jeg håper at vi kan sette i verk en trygg ordning ved årsskiftet, sa kommunalministeren.

– Dette er svært positivt og vi vil fortsette den gode dialogen med Kommunal- og regionaldepartementet, sier Audun Lågøyr i BNL.

Kilde:BNL