Med 164 ansatte har fabrikken på Brandbu aldri hatt flere ansatte og hver måned setts det omsetningsrekorder – og det stopper ikke der, håper Sønderskov.
– Vi har fem ubesatte stillinger innen produktutvikling, salg og produksjon, og jobber med å få tak i de rette personene, sier han. Bransjen og eksportdelen er i vekst, og Trox Auranor ønsker å møte etterspørselen etter norskproduserte varer.

Miljøfyrtårn- sertifisert
Kortere transportvei er en av fordelene ved å ha produksjon i Norge, og bevisstheten om miljøkrav øker. Sønderskov poengterer blant annet at offentlige byggherrer krever miljøsertifiserte aktører på byggeplass.
– Vi har miljøsertifisert både produksjonen og bygget gjennom stiftelsen Miljøfyrtårn. I hovedsak hadde vi det meste på plass allerede, så vi trengte bare å sette det i system, poengterer Sønderskov. Fabrikken ligger i flotte omgivelser ved Randsfjorden, så det har hele tiden vært naturlig å sikre en miljøvennlig produksjon som ikke forurenser nærmiljøet.

Investerer for økt effektivitet
Trox har også investert for å øke både kapasitet og effektivitet i produksjonen. Blant annet har fabrikken fått et nytt anlegg for pulverlakkering.

– Det ble installert nå i sommerferien, og øker kapasiteten med om lag 50 %. Dessuten er anlegget er mer miljøvennlig fordi det bruker mindre energi per enhet, forteller Sønderskov. En ny 300-tonns presse er på vei inn. Den vil gi bedre sikkerhet for operatører, og øker kapasiteten selv om den bruker mindre energi. I tillegg er den mer fleksibel og kan tilby flere varianter og tilpasninger.

– Miljøfyrtårn krever også gode rutiner for å sikre best mulig arbeidsmiljø, presiserer Sønderskov. Trox valgte Miljøfyrtårn blant annet fordi dette var den første nasjonale ordningen i Europa som ble anerkjent av EU.

Konkurrerer mot Øst-Europa
Realiserte og planlagte investeringer utgjør ca 35 millioner kr totalt, medregnet ny produksjonslinje for lyddempere som kommer innen kort tid. Det nettbaserte visualiseringsprogrammet AuraSim, nytt ERP- og CRM-system er store investeringer som gjør Trox bedre.

– Vi har så mye å gjøre at vår produksjon jobber tilnærmet døgnet rundt. Med vår nye webshop-løsning med over 2000 artikler er også salget åpent 24-7-365. Målet med alt vi gjør er alltid økt effektivitet, lavere energibruk og bedre produksjonsflyt – uten at det går ut over vår velkjente kvalitet. Vi konkurrerer stort sett mot produkter produsert i Øst-Europa, og møter dette med økt automasjon, effektivitet, kvalitet, sporbarhet og miljøhensyn, poengterer Sønderskov.