- Vi har jobbet med planene om ny fabrikk et par år nå, sier Adm. Dir. Peter Sønderskov, og mandag fikk vi klarsignal fra moderselskapet.
-Med dette kommer vi til å befeste oss som markedslederen i Norge, samt at vi kan satse større i Sverige, Danmark og øvrige land vi eksporterer til. Det blir en stor utvidelse hvor vi øker til mer enn 11 000 m2 totalt.

Det skriver Trox i en pressemelding fredag.

- Vi blir på Hadeland, bare litt nærmere Oslo. Vi har ikke tvilt ett sekund på at vi skulle bli her. Vi ønsker å beholde kompetansen og det verdisett som har gjort oss så sterke som vi er, og har ikke vurdert å hoppe på trenden med å flytte ut av Norge. Byggeprosjektet vil gjennomføres i 2020, og forhåpentligvis flytter vi inn i nye lokaler om ca. 1,5 år, forteller Sønderskov.

I dag foregår produksjonen over tre plan, med kontorer og kundesenter i tilliggende bygninger.

- Med ny fabrikk kan vi få all produksjon på ett plan, samt at øvrig layout kan optimaliseres. Det er dessuten vårt ønske å bli den mest innovative innen miljøvennlig produksjon og automatisering av prosesser vi benytter i vår produksjon. Industri 4.0 er framtiden og det overordnede målet med den nye fabrikken er å øke vår kapasitet og samtidig bli enda mer konkurransedyktige.

- Vi skal også finne plass til et nytt kompetanse- og kundesenter som skal få navnet TROX Academy, sier Sønderskov.
- Her legger vi til rette for forskning, demonstrasjoner av produkter, presentasjoner og kursvirksomhet, samt en fyldig utstilling.

- Vi går nå en krevende tid i møte hvor både produksjons- og salgsaktiviteten skal være høy samtidig som detaljene i ny fabrikk skal på plass. Vi tror likevel at våre kunder og samarbeidspartnere vil støtte oss i vårt prosjekt, og se frem til å besøke oss når ny fabrikk er ferdig.