1994 startet Bjørseth forløperen til Rec. Det ble en reise med enorm opptur frem til 2007 da selskapet var det tredje mest verdifulle på Oslo Børs. Deretter startet nedturen. Mye av skylden for dette er blitt gitt den sterke internasjonale konkurransen, og spesielt den som er kommet fra Kina. Nå er alle norske fabrikker stengt. Alf Bjørseth tror allikevel ikke det er slutt for solindustrien i Norge.

For 20 år siden startet Bjørseth Scatec, en inkubator som har sett på mange andre energityper enn REC. Bjørseth forteller at Norsun i Årdal baserer seg på monokrystallinske wafere, og selger i dag alt det som produseres. Et annet eksempel som trekkes frem er solparker der forretningen går stadig bedre ettersom modulprisene går ned.

Bjørseth forteller at prinsippet med solenergi er veldig likt fra da han startet i Glomfjord. Det er raffinert og forbedret, men det har ikke blittgjort noen kvantesprang. I Scatec jobbes det derfor intenst med å se på neste generasjon solenergi. Bjørseth tror mye ligger til rette for å gjøre solenergi enda mer fleksibelt de neste tre-fire årene.

– I 2020 er solenergi noe av det desidert billigste innenfor energigenerering forteller Bjørseth til Teknisk Ukeblad.