Nå søker Enova Regnmakerne flere deltakere fra hele landet.

I desember skal nærmere opptil 100 norske skoleklasser bli enda flinkere på spørsmål relatert til energi og klima. Hver luke i Enova Regnmakernes julekalender inneholder spørsmål som skal løses på tid, og oppgavene er knyttet til undervisningsopplegget Regnmakerskolen. 

- Dette er en kalender som skal være både morsom og lærerik. Vi har inntrykk av at barna også ser verdien i å fokusere på miljøet og resten av verden i denne tiden hvor mye dreier seg om å handle gaver, sier Anne Marie Abelgaard, ansvarlig for Enova Regnmakerne.

Vinner Energikampen
I kalenderen får deltakerne poeng ut ifra hvor mange rette svar de får på quizen, og hvor fort de klarer å løse den.
Klassen med best resultater vinner en helt spesiell opplevelse – nemlig deltakelse i det populære konseptet Energikampen som nå er nominert til den prestisjetunge Emmy awards.

- Veldig mange elever har hatt lyst til å være med på Energikampen. Nå har de sjansen! sier Abelgaard.

Ikke for seint  melde seg på
Deltakelse i julekalenderen er for alle skoleklasser i Norge som har lyst å være med, uansett om skolen har jobbet mye med Regnmakerne eller ikke. Man kan også delta uten at hele klassen er med, man får likevel mulighet til å vinne og dele premien med hele klassen. Og det er fremdeles ikke for sent å melde seg på.

- Vi håper så mange som mulig deltar. Det viktigste er at deltakerne er nysgjerrige, har konkurranseinstinkt og kan bruke hodene sine på best mulig måte under quizen, sier Abelgaard.

- En actionfylt drømmedag for barna
Enova Regnmakerne arrangerer Energikampen i skolegården eller klasserommet – det som passer vinneren best.

- Dette skal være en actionfylt drømmedag for barna. Skoleklassen blir delt inn i lag med ulike drakter, og konkurransen blir kjørt som den gjøres på TV. I tillegg stiller Enova Regnmakerne med egen programleder og tv-kamera, sier Abelgaard.

Opptakene som blir gjort sendes på Enova Regnmakernes hjemmeside, og vinnerne får reportasjen på DVD. Vinneren av konkurransen publiseres på www.regnmakerne.no 2. Januar 2013.