Toshiba kWsmart ble lansert i 2005 som et resultat av et utviklingssamarbeid mellom japanske Toshiba og ABK Klimaprodukter, Toshibas representant i Norge. ABK så behov i markedet for en rimelig luft-vann varmepumpe med inverter-teknologi og to varmevekslere for henholdsvis oppvarming og tappevann. Konseptet var så godt at Toshiba Aircondition for første gang i historien startet et utviklingssamarbeid med en ekstern aktør. Resultatet er over 3000 leverte anlegg i Norge.

Nye Toshiba kWsmart er en videreutvikling av dagens system. Syv års driftserfaring har gitt god innsikt i kundenes forbruksmønster og har dannet et godt grunnlag for videreutvikling. Systemet er i sin helhet gått igjennom med kritiske øyne og det er gjort en rekke forbedringer som gir bedre energieffektivitet og drift. En viktig oppgradering er en mer effektiv fullintegrert styring av eksterne spisslast og fabrikkgodkjent drift ned til -20 °C.

Tappevannsoppvarming står for en økende andel av en boligs energiforbruk og med en egen høytemperatur motstrøms rørkondensator kan Toshiba kWsmart levere hele 80 °C uten spisslast. Toshiba kWsmart er unik ved at hele varmeeffekten leveres direkte til tappevann uten å måtte gå via et vannbårent varmesystem. Toshiba kWsmart egner seg derfor også som en ren tappevannsvarmepumpe for sameier og bedrifter med stort varmtvannsforbruk.

Christian O. Arnesen, produktsjef for Toshiba kWsmart hos ABK

- Det er mye jobb bak et produkt som dette og vi er svært godt fornøyde med resultatet. Toshiba kWsmart dekker kravene til fornybar energi i dagens byggeforskrifter med god margin, og det også i passivhus. I tillegg er den på grunn av størrelse og fleksibilitet svært godt egnet ved rehabilitering. Det er ingen hemmelighet at pris er viktig for kundene og her er vi gode. Vi har derfor stor tro på at nye Toshiba kWsmart blir en suksess og at den også vil være Norges mest solgte luft-vann varmepumpe i årene som kommer, uttaler Christian O. Arnesen, produktsjef for Toshiba kWsmart hos ABK.