- Som store aktører innen eiendom og teknologi, har vi også et samfunnsansvar for å redusere klimaavtrykk, sier Tommy Hagenes i Energy Control.

Ny sensorikk for bærekraftige bygg
Dårlig energiledelse er sløsing av ressurser og har stor negativ miljøpåvirkning. Dette har proptech-selskapet Energy Control utviklet en ny teknologi for å ta has på, og får drahjelp av eiendomskjempen Toma for å gjøre det allment for markedet.
- Samarbeidet har ført til en verktøykasse med sensorikk som på kort tid kan installeres i både nye og gamle bygg, og som gir deg store mengder data du kan benytte til å drive langt mer effektiv energiledelse. Via enkle tastetrykk kan du overvåke, tilpasse og optimalisere drift og vedlikehold av ditt bygg, og dermed spare mye energiutslipp, sier Hagenes.

- I en hverdag preget av «grønnvasking», blir det å vise til dokumenterbare resultater også en viktig strategisk posisjon i tillegg til at man sparer både penger og miljø, sier Georg Schanche, konserndirektør i Toma.

- Teknologien har blitt grundig testet, og resultatene viser at god energiledelse som følge av riktig bruk av verktøyet, kan gi så mye som 40% energibesparelse per år.