I programmet for årets fagdag fokuserer Tevas -  på bransjens evne,- eller manglende evne til nytenking. Dette skal belyses og presenteres gjennom noen store utbyggeres erfaringer og ønsker, bransjens egne tanker om våre utfordringer og muligheter. Videre kan man lytte til noen aktørers evne til å tenke nytt.

Sverre Tiltnes i Bygg21 skal snakke om hvilke fokus byggebransjen har på effektivitet, Jon Erik Lunøe fra OBOS vil vise erfaringer med bruk av innovative løsninger og Prognosesentrets Bjørn Erik Øye stiller spørsmålet ”Er byggebransjen en effektiviseringssinke”. Kanskje han gir noen svar.

Videre vil Frode C. Hoff fra Kokstad Næringspark vise hvordan man bygger passivhus til halv pris, Gunnar Stumo fra OEC Gruppen vil snakke om fabrikkbygget sykehus i Kirkenes og Michael Ramm Østgaard fras Momentum Arktikter fortsetter temaet med ”Sykehus fra fabrikk – er det brukbart?”.

Tevas´egne fagfolk, Tom Chr. Eide, Kay Ulvestad og Ingunn Gjermundnes vil vise Tevas egenutviklede tekniske modul – Prepart. Tevas kaller det et kvalitetsprodukt for kosteffektivt byggeri.

Tevas har gjennom de siste 1,5 årene jobbet med utviklingen av en prefabrikkert teknisk modul for montasje i tak, og at dette skal gi en kosteffektiv planlegging og installasjon, og kortere byggetid.

Tevas forklarer dette med at man reduserer prosjekteringskostnader, en betydelig redusert installasjonskost for tekniske fag og redusert kostnad for himlingsleveranse. Og ikke minst lavere tidsforbruk for innregulering og idriftsetting. Dette vil gi brukerne muligheter for individuell styring av lys og temperatur. Det er også tilpasset LEEN-produksjon og har en tidsriktig design og stor fleksibilitet med hensyn til bruksområder.

Arrangementet avholdes i Salemkonferansesenter (Sigurds gate 6/Neumanns gate 21) i Bergen sentrum den 17. september fra kl. 10:00 til 15:40. Tevas fagdag har blitt en møteplass for byggebransjen i Bergen gjennom valg av spennende tidsriktige tema, gode foredragsholdere, godt vertskap og muligheter for å slå av en prat med bransjekolleger i en ellers travel hverdag.

Mer på tevas.no