– Sprinklerbransjen fortjener en oppgradering, som dette samarbeidet. Viking har i over 80 år fokusert på brannsikkerhet, og er en anerkjent produsent med et enormt produktsortiment. Når dette tillegges BDs øvrige produktsortiment og kompetanse blir kombinasjonen sterk, sier Anders Thømt, markedssjef Brannsikkerhet, Brødrene Dahl i en pressemelding.
– Med over 50 lokalkontorer og servicesentre i Norge tilfører BD sprinklerbransjen bedre logistikkløsninger for bedre effektivitet og prosjektstyring.

Innovasjon og kompetanse
Viking jobber målrettet med innovasjon og kvalitet, og en av nyhetene er det skjulte veggmonterte sprinklerhodet, som sammen med det øvrige sprinklersortimentet gir arkitekter og utbygger muligheten til å installere sprinkleranlegg som ikke går på bekostning av hus og leiligheters arkitektoniske uttrykk.

- Kompetansen på sprinkler er godt ivaretatt. BDs avdeling for brannsikkerhet er FG-godkjent og har nærmere 50 års erfaring. Dette sammen med samarbeidspartneres nasjonale og internasjonale fagmiljø tilgjengelig blir BD et kompetansesentrum for kundene uansett prosjektets kompleksitet, sier Thømt.

Bransjen fremover får nye forretnings- og prosjektløsninger, som elektroniske forretningsløsninger, hjelpemidler til prosjektene og logistikk på anleggsplassen. God planlegging og felles forståelse av fremdriftsplan vil ivareta leveranser til tiden. Droppsone med dato og klokkeslett defineres på hver ordre for å unngå unødvendig lagring av materialer.