Det skal nå bli lettere enn noensinne å utføre installasjoner i forbindelse med ombygging eller renovering av hjemmet,og den nye generasjon av avløpsautomater setter ny standard for pålitelighet, servicevennlighet og enkel montering. skriver Grundfos i en pressemelding.

Under utviklingen av Sololift2 rådførte Grundfos 1000 installatører fra forskjellige land om deres behov og krav til et nytt produktprogram. De fleste var enige om at tilstopping og problemet med å fjerne blokkeringer var det største problemet.

Med dette i tankene ble Sololift2 utviklet for å bli så driftsikker og servicevennlig som mulig, alt fra selvrensende konstruksjonen og sterk motor, til den nye ”plug-and-play”-alarm i USB-stil. (Alarm leveres som ekstra-utstyr).

Skulle man ved et uhell spyle ned en klut i toalettet kan denne fjernes på fem minutter uten å bli skitten på hendene.

En mer pålitelig løsning
Sololift 2- programmet er spesielt utviklet for å håndtere kloakk og avløpsvann fra private hjem. Gråvanns-automatene i serien kan i tillegg brukes i nærings- og offentlige bygninger. Automatene brukes på steder hvor avløpsvannet ikke kan renne direkte ut i kloakken med et naturlig fall, men trenger å pumpes opp og inn på eksisterende avløp.

På denne måten får sluttbrukeren større fleksibilitet med tanke på hvor man ønsker å bygge bad eller kjøkken. Utbygging og renoveringsprosjekter blir selvsagt også rimeligere for sluttbruker. Det eneste som behøves, er et trykkrør ut fra automat i tommelfingerstørrelse og at man har 1x220V tilgjengelig.

Øker verdien
- Med SOLOLIFT2 kan sluttbrukeren øke verdien på sitt hjem ved å valgfritt montere kjøkken eller bad der man måtte ha tigjengelig plass, forklarer salgsingeniør Johnny A. Kristiansen.