- Det kan faktisk virke som om mange har misforstått arbeidet Rambøll utfører og det samme gjelder rollen til medlemmene i referansegruppe, sier avdelingsdirektør i Direktoratet for byggkvalitet, Ketil Krogstad til www.vvsforum.no

- Det er ikke Rambøll som fastlegger nye energiregler og det vil bli god anledning for alle til å komme med synspunkter om mulige innretninger for nytt regelverk utover høsten, beroliger avdelingsdirektør Krogstad.

Samtidig er det viktig for direktoratet å presisere at det er de nye energireglene i TEK 15 som det er påbegynt arbeid med og at resten av teknisk forskrift ligger fast.

Stor interesse
- Men hvorfor er referansegruppa ikke større enn 12 medlemmer. Flere aktører er åpenbart utelatt?
- I utgangspunktet ønsket direktoratet å invitere alle som uttrykte særlig interesse for å være ned, men interessen var så stor at det måtte bli noen begrensinger for å sikre en  hensiktsmessig arbeidsform. Det er direktoratet som har bedt Rambøll om å sette sammen referansegruppa, som skal gi Rambøll råd og tilbakemeldinger underveis i utredningsarbeidet.

Ikke Rambøll
Når Rambølls utredning foreligger, ønsker direktoratet å ha en bred dialog og diskusjon med alle deler av næringen. På det tidspunktet mener man at det er et godt grunnlag for å åpne en diskusjon.

- Det er grunn til å minne om at det ikke er Rambøll som fastlegger nye energiregler, for det er det Kommunal- og regionaldepartementet som gjør, sier Ketil Krogstad.

Rollen til Dibk er å gi departementet råd om hvordan skjerpede energikrav skal utformes. Rambølls utredning er følgelig en del av grunnlaget for direktoratets arbeid.

- Vi i direktoratet står fritt i hvordan Rambølls rapport skal brukes videre i dette arbeidet, sier Ketil Krogstad.