- 1. kvartal 2014 viser en samlet nedgang i igangsettingen på 5,6 % sammenlignet med 1. kvartal i fjor, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening. Det er imidlertid positivt at mars måned viser en sterk økning sammenlignet med mars i fjor med en vekst på 31 %.

- Samlet salg pr. 1. kvartal 2014 viser en nedgang på 23 % mot samme periode i 2013. Mars måned viser en nedgang på 18 % mot fjoråret.  - Salget ligger helt på linje med nivået fra 2010, mens igangsettingen ligger noe over 2010, fortsetter Jæger.  

Salgsnedgangen i 1. kvartal rammer alle byggtyper, men klart størst nedgang for solgte leiligheter med en nedgang på 37 % mot 2013. Mars måned skiller seg positivt ut med en vekst på salg av eneboliger på 11 %, mens småhus og leiligheter viderefører en negativ trend fra januar og februar. 

- De fleste fylker opplever en nedgang både i salg og igangsetting, mens Oslo rammes desidert kraftigst av salgsnedgangen, sier Jæger. 
– Nedgangen er på hele 51 % på 12-måneders basis. Dog en svak bedring fra februar.

- Det er positivt at vi registrerer en fortsatt stigende optimisme blant aktørene, med en forventning om bedring i markedsbildet på både 3- og 12 måneders basis, avslutter Jæger.