- Jeg angrer ikke. Det er morsomt med et praktisk yrke, og som rørlegger må du bruke hodet og kan være kreativ. Det liker jeg, sier Elise Dybdahl Sandnes til VVSforum.

Den blide 27-åringen fra Levanger i Nord-Trøndelag er ikke redd for å ta i et tak: I 2015 startet hun på bachelor-utdanningen i sykepleie i Bodø, og ble uteksaminert i 2018. Deretter fulgte seks måneder på Nordlandssykehuset før hun reiste hjem til Levanger for å jobbe i hjemmesykepleien.

Men yrket som sykepleier skulle vise seg å ikke bare være rosenrødt: Underbemanning og tidvis vel mye ansvar gjorde at hun raskt gikk lei.

Da hun kom i prat med en kollega som hadde søkt voksenopplæring på bygg- og anleggsteknikk i Verdal, måtte Elise kjenne etter hva hun ville med framtiden. I 2021 startet hun som voksenlærling hos T-Rør AS i Levanger. 

Men ved siden av har hun tatt flere nattevakter. Elise er som sagt et arbeidsjern: Enkelte dager startet arbeidsdagen som voksenlærling kl. 07:00, deretter venter skolebenken – så rett på nattevakt. 

- Det var ikke jobben i seg selv som gjorde at jeg sluttet som sykepleier.

- Jeg har alltid vært glad i å jobbe, og så lenge det lar seg kombinere med jobben som voksenlærling, kommer jeg til å fortsette å ta vakter i helsevesenet. Snart har jeg fullført to utdannelser, så får vi se, sier hun smilende. 

27-åringen betegner seg selv som sånn passe praktisk anlagt. I januar 2024 skal hun opp til svenneprøven i rørleggerfaget. 

- Jeg trives veldig godt i bedriften, vi blir satset på og får masse tillit. T-Rør er en flott arbeidsplass, sier hun. 

Og legger til: 
- Sykepleierutdanningen var langt mer omfattende når det gjelder pensum, så rørleggeryrket er noe annet. Det er flere ganger jeg har blitt stående fordi jeg ikke skjønner noe som helst, men så opplever en etter hvert god progresjon og en skjønner mye mer om hvordan ting henger sammen. Da er det utrolig gøy, sier Elise Dybdahl Sandnes.