Med et varmebehov på ca 4,4 mill kWh årlig innenfor et begrenset område var det grunnlag for et felles varmeanlegg. I tråd med sykehusets og kommunens miljøpolitikk ønsket man å fase ut olje- og elektrisk basert fyring, og legge om til mer klimavennlige løsninger.

Etter en åpen anbudskonkurranse for noen år tilbake ble det til slutt Norsk Bioenergi AS viste seg å være det mest konkurransedyktige når kriteriene pris, leveringssikkerhet, og ikke minst miljø ble lagt til grunn. 

Energisentral
Norsk Bioenergi AS har etablert energisentral med tilhørende distribusjonsnett. Investeringen er cirka 16 mill kroner, og prosjektet får 5 mill kroner i tilskudd fra Enova. Bioenergiselskapet selger gjennom avtalen miljøvennlig varme til sykehuset og sykehjemmet. Avtalen gjelder for 20 år.
- Anlegget er i prøvedrift, men åpnes offisielt i morgen, sier Jan Topstad i Norsk Bioenergi AS.

Miljøvennlig
- Miljøvennlige løsninger har vært en viktig forutsetning for Sunnaas sykehus og Nesodden kommune. Sammen med leveringssikkerhet var dette vektlagt i vurderingen av hvilke leverandører som skal benyttes. Flisen, som er hovedbrenselskilden i vårt anlegg, hentes fra lokale skogsområder i fylket, forteller Jan Topstad.
- I tillegg til å redusere CO2 utslippene med ca 1500 tonn pr år, tilsvarende som samlet normalutslipp for mer enn 250 eneboliger, gir løsningen også en økonomisk besparelse for kommunen og sykehuset i forhold til dagens løsninger.

Offisiell åpning
Bioenergianlegget har vært i prøvedrift i et par måneder, og åpnes nå offisielt av Nesodden ordfører Nina Sandberg i morgen.