Formålet med seminaret er å gi studenter på fagskoler, høyskoler og universiteter en introduksjon til hvordan BIM anvendes i dagens byggebransje. Seminaret vil ha et særlig fokus på samhandling og BIM. Dette er et seminar for deg som vil vite mer om BIM, og som kanskje vurderer om BIM er noe du vil bruke ditt videre studie på. I forbindelse med seminaret vil det også være et fagtorg. Her vil aktuelle bedrifter vise ulike løsninger og teknologi knyttet til BIM. Fagtorget vil gi deg som student mulighet til å knytte kontakt med noen av bransjens fremste aktører inn bruk av BIM. Etter seminaret vil det også være mulighet til en mer uformell samling i skybaren på Hotell33. Tidspunkt: 9. februar kl 08.30-14.00.
Foreløpig program:
  • Lars C Christensen, MulitiBIM, Hva er det som skiller bruk av BIM fra tidligere måter å planlegge og bygge på? Hvorfor gir BIM kvalitative andre muligheter for samhandling?
  • Eirik Kristensen, Veidekke, BIM «Alles hverdag»
  • Kjetil Krogseth, Rambøll og Statsbygg presser grensene for hva som er mulig å oppnå gjennom samhandling og bruk av ny teknologi i prosjektet DIGIBYGG
  • Kenneth Krogseth C3BIM og Frederick Heidahl fra Rambøll, Prosjekt Nytt Nasjonalmuseum. BIM på Prosjekt Nytt Nasjonalmuseum, en 10 års reise»
  • Didrik Haug, Statsbygg, BIM og digitalisering endrer allerede hvordan vi bygger i morgen. Utfordringen er hvordan vi bygger i dagene etter morgendagen.
I tillegg vil det bli presentasjoner fra BuildingSMART Norge, Høyskolen i Oslo Akershus og Fagskolen Oslo Akershus. Meld deg på seminaret gjennom denne lenken.