- På villamarkedet er gulvvarme litt på vei bort. Det vil etter hvert bli mer fokus på kompakte løsninger både for produksjon og distribusjon, sier daglig leder og rørleggermester, Trygve Strand til www.vvsforum.no

Trygve Strand understreker at varmemarkedet er stort og det er blant annet mye å gjøre innen optimalisering/rehabilitering og utskiftning av eksisterende anlegg.

- Når det gjelder TEK 15, når de kravene kommer, håper vi at vil bli bedre løsninger for solvarme, hvor en kan kombinere tappevann og oppvarming i en såkalt kompakt løsning. Vi vet også at det vil komme mindre væske/vann varmepumper som krever lite plass og at disse kan kjøres mot en jordkollektor på din egen plen, sier Strand.

Opptatt av kompetanse
Strand & Teksle er opptatt av kompetanse og mener selv at en av hovedgrunnene til at firmaet drives godt, kommer nettopp av at man helt siden etableringen i 2006 bevisst har valgt å fokusere på kunnskap. Mesterbrevet er selve plattformen i bedriften.

- Vi har hele tiden ment at kompetanseoppbygging er viktig, engasjerende og morsomt. Mange i bransjen er flinke, men det er også en god del som driver med ting de ikke kan. Nå har det nok generelt bedret seg litt de siste årene, men faget er stort og det er veldig viktig å følge med. Vi kan heller ikke alt, men prøver etter beste evne å henge med i det markedet vi jobber i, sier den daglige lederen beskjedent.

Sosialt miljø
Daglig leder Trygve Strand påpeker også at suksessen også er tuftet på at man har dyktige og lærevillige ansatte.

- Vi har mange unge gutter ansatt og de fleste har gått i lære hos oss.  De er alle interessert i faget og utrolige flinke. Vi er alle et team, hvor vi løfter hverandre.

Vi har bygd et sosialt miljø, der lønningspils, sykling og sosiale turer bidrar til å skape trivsel, sier Strand.

Strand & Teksle har åtte ansatte, men kommer antakeligvis ikke til å ansette flere med det første, selv om det er travle dager. Med flere ansatte kommer mer administrasjon og man mister lett oversikten. I Svene og Sigdal er man lykkelig som liten.