Her skal Yrkes-NM-kandidatene avlegge sine svenneprøver - og kjempe om å bli norgesmester i rørleggerfaget i løpet av neste uke

– Vi jobber lange dager, og det blir veldig, veldig bra! Selvsagt har vi støtt på noen utfordringer, men ingen  problemer, sier Ole Larmerud i NRL.

Saken fortsetter under bildet:

Alle de fem båsene hvor kandidatene skal jobbe seg gjennom svenneprøven, og knive om NM-tittelen.Foto: NRL

Han har sammen med en driftig gjeng fra NRL og fem lærlinger bygget opp den omfangsrike standen som strekker seg over 300 kvadratmeter i Trondheim Spektrum.

Scenene er konstruert av stål og tre og aluminiumsrammer er for første gang innført som bæreelemeter i skilleveggene. Seil, banner, skjørt og plakater er festet, og selve monteringsprosessen har fungert svært bra, ifølge Larmerud. Nå er det bare finpussing igjen, før kandidatene tar over scenene mandag morgen.

– Vi har hatt noen utfordringer, men ingen problemer! Vi er jo en utrolig bra gjeng her, med masse bra ungdommer og en fin gjeng fra Opplæringskontoret for Rørleggerfaget i Trondheim (ORIT), sier han.

– Vi ligger veldig godt an, og vi gleder oss til oppstart mandag morgen. Her har alt gått helt etter planen, sier Ingebjørg Martinsen, NRL.


Jonny Bjørgum (Opplæringskontoret for Rørleggerfaget i Nord - ORIN) og Per Kristian Hansen (NRL avdeling Nordland) i full sving med rigging. Foto:NRL