- Status er at ca. 10 prosent av eksisterende bygningsmasse har registrert energiattest. For yrkesbygg er det kun 10-15 prosent av de som får utstedt en energiattest som også har utført energivurdering, opplyser Mats Eriksson i VKE.

Kompetanse
Det viser seg at hele 90 prosent av de utførte energivurderingene gjelder klimaanlegg. I tillegg til at det må utstedes flere energiattester er det behov for gjennomføring av konkrete tiltak. Det er grunn til å presisere at det er eier av bygningen som skal ha eierskap til tiltak som fremgår av rapporten.

- VKE ønsker at vår bransje skal bidra til å løse viktige samfunnsoppgaver som å øke energieffektiviteten i våre bygninger og i vår industri. Dette er også et viktig og et betydelig marked som krever kompetente aktører med nødvendig kapasitet, påpeker Eriksson.

Foreleserne
Det er på denne bakgrunn av VKE nå tilbyr kurset «Energivurdering av tekniske anlegg i bygninger». Etter at kurset er gjennomgått skal deltakerne ha hevet kompetansenivået betydelig. Det er Svein Erik Ulverud og Atle Holberg som er forelesere på kurset – begge med bred praktisk og teoretisk erfaring fra energieffektivisering av tekniske anlegg.

Kurset vil bli avholdt i Oslo 12-13. november samt 17-18. desember. I Stavanger blir det kurs 29-30-. oktober, i Bergen 5-6. november, Trondheim 19-20. november og i Tromsø 3-4. desember.