I tillegg til spennende foredrag fra ledende fageksperter er dette også en gyllen anledning til å treffe gamle og nye bransjefolk, og knytte nye kontakter, opplyser arrangøren, VVS-Foreningen.

Et omfattende program med to parallelle sesjoner med hvert sitt tema; ventilsjon og rør. Disse starter klokka 9.00 og går ut dagen. Her er noe av dagens program:

På tema ventilasjon skal professor Ragnhild Wiik skal snakke om ”Hvordan et godt innemiljø øker produktiviteten”.  Sammenlignet med lønnskostnadene i en bedrift er det forholdsvis lave utgifter knyttet til forbedringer av et bedre inneklima. Investeringene vil uansett betale seg i løpet av relativt kort tid siden produktiviteten øker.

Anders Hedstrøm (Global IAQ-Manager) hos Camfil tar opp ”Den skadelige byluften?” I byer og langs trafikkerte gater kan luften være direkte skadelig. Hva er det i luften som er så farlig og hvordan påvirker den helsen vår? Trenger luften å bli så dårlig inne, eller kan vi gjøre tiltak?

Under tema rør blir det snakket om tappevannsoppvarming med CO2 varmepumpe,en lønnsom investering? Energibruk til varmt forbruksvann blir fort en vesentlig post i budsjettet, spesielt i borettslag, sykehus/sykehjem, vaskerier etc. CO2 varmepumpen er spesielt godt egnet der kaldt vann varmes opp til over 70 áµ’C. Jørn Stene vil vise hvorfor og gå gjennom noen prosjekter som har valgt CO2 varmepumpe.

Knut Olav Knutsen, VVS-Foreningen og David Zijdemands, Skarland Press tar opp temaet Sol – så enkelt. Hvordan er det med montasje og erfaringer rundt bruk av solanlegg. Foreningens fagsjef Knut Olav monterte og satte i drift sitt eget annlegg. Dette blir ifølge VVS-foreningen et og spennende og praktisk foredrag som tar deltakerne gjennom dette fra A til S(ol).

NTNU Drift vil vise en case: Effektive varmepumper. Som vinner av Energeispareprisen 2015 og Varmepumpeprisen 2015 har utvilsom Driftsavdelingen på NTNU oppnådd noe utenom det vanlige. Planmessig enøkarbeid for å redusere energibruken ved NTNU Gløshaugen i Trondheim – i 2014 installerte NTNU et kombinert kjøle- og varmepumpeanlegg som kjøler flere datasentraler. Det aller meste av overskuddsvarmen leveres til det interne fjernvarmenettet slik at varmegjenvinningsgraden blir svært høy, det ble spesifisert et anlegg med varmeleveranse opp mot 80 grader. Anlegget viser en forbilledlig og svært fremtidsrettet løsning for kjøling og varmegjenvinning.

Mer på VVS-foreningens hjememsider